Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Telesportov kolumnist Bernard Jurišić doslovno je u rečenici poentirao na jednoj od glavnih tema koja se ovih dana povlači u javnom prostoru.

Kaže Jurišić: “Zgodno je to kako Dejan Lovren zna sve o Billu Gatesu, a ne zna ništa o Zdravku Mamiću”.

Ta kratka, superjednostavna teza postala je instantno viralna. U prvih 14 sati objave, taj post je na njegovoj stranici skupio preko 5400 lajkova i 225 dijeljenja.

Izvor slike: Telegram.hr

Danas svi pišu o recentim istupima nogometaša koji je iskliznuo u teorije zavjere o cjepivima, Billu Gatesu i tako dalje, no možda je zgodno podsjetiti kako je točno tekla priča na koju se Bernard Jurišić osvrnuo. Kao što je poznato, Dejan Lovren je tijekom istrage inkriminirao Zdravka Mamića, potvrdivši na ispitivanju u USKOK-u da su krivotvorili, odnosno antedatirali aneks ugovora, da bi prikrili kako se dijelio novac njegova transfera.

Istražiteljima je priznao kako je sporni aneks ugovora na osnovu kojeg mu je Dinamo isplatio dio obeštećenja potpisao nešto prije nego je 2010. prešao u Olimpique Lyon. A ne 2007., kako je naznačeno na dokumentu.

Lovren je u istrazi bio decidiran: “Pravo na polovicu transfera stekao sam temeljem aneksa koji sam potpisao dva, tri mjeseca prije nego što sam iz Dinama otišao u Lyon. S njima sam ugovor potpisao u siječnju 2010., pa sam onda ovaj aneks potpisao u rujnu ili listopadu 2009. Tada me Mario Mamić obavijestio kako su za mene zainteresirani Lyon i Tottenham, pa sam tražio povećanja plaće, koja je tada bila 6.000 eura. Smatrao sam da imam pravo na 250.000 eura godišnje, ali Mamić je to odbio. S obzirom na to da sam znao da neki igrači imaju dogovor o podjeli transfera, to sam tražio i za sebe, na što je Mamić pristao. Taj aneks mi je na potpis dala tajnica Vlatka Peras. Potpisao sam ga u njezinom uredu. Ponavljam da sam ga potpisao u rujnu ili listopadu 2009., tri mjeseca prije prelaska u Lyon”.

Lovrenov iskaz potvrdili su i grafolozi, no on je na suđenju Zdravku Mamiću svejedno posve promijenio svoju priču. U jednom od bizarnijih trenutaka suđena, Mamić je slučajno sudu predao i papir na kojem je pisalo kako Dejan Lovren treba svjedočiti.

AUTOR: Telegram.hr