Izvor slike: Facebook

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u subotu ide na završni megdan s Peđom Grbinom, a oko 20 sati znat će se prvi neslužbeni rezultati, hoće li uzde SDP-a narednih godina biti u rukama lidera iz Krapinsko-zagorske ili Istarske županije.

Povodom drugog kruga, kandidat za novog lidera SDP-a Željko Kolar obratio se članicama i članovima putem svog facebook profila te poručio da kao budući predsjednik SDP-a garantira stabilnost, suradnju i kraj unutarstranačkih sukoba. Također ističe, ukoliko SDP na lokalnim izborima ne ostvari dobar rezultat, predlaže da se u roku od 6 mjeseci provedu izbori na razini SDP-a za lokalnu i regionalnu razinu, ali opet i za nacionalnu razinu, kako bi se dala puna podrška novom predsjedniku stranke za pripremu sljedećeg izbornog ciklusa.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Povodom drugog kruga izbora za predsjednika SDP-a, koji će se održati ove subote, želim pozvati sve članice i članove SDP-a s pravom glasa – izađite na izbore!

Želim poručiti svima koji su glasali za mene u prvom krugu, onima koju su zaokružili ime moje kolegice ili kolega, ali i onima koji nisu izašli na izbore da to ovoga puta naprave. Imate za koga glasati, možete bez straha zaokružiti moje ime, jer ja kao budući predsjednik SDP-a Hrvatske garantiram stabilnost, suradnju i kraj sukoba. To je za SDP u ovom trenutku najbitnije!

S obzirom na to da na trenutnim izborima pravo glasa nije imalo dvije trećine članica i članova SDP-a, zalažem se za izmjenu Statuta kako se to više nikada ne bi ponovilo. Imamo pred sobom ogroman ispit za SDP, a to su lokalni izbori gdje će se vidjeti jesmo li ovih prvih osam mjeseci dobro radili, imamo li rezultate i jesmo li uspjeli ojačati svoje općinske i gradske organizacije. Po sadašnjem Statutu, u roku od 6 mjeseci nakon lokalnih izbora moramo provesti izbore na razini SDP-a za lokalnu i regionalnu razinu, a ja predlažem da to napravimo i za nacionalnu razinu, kako bi dali punu podršku novom predsjedniku stranke!

Iako će budući predsjednik svakako imati legimitet, jer je izabran u demokratskom procesu putem slobodnih izbora, mogućnost izbora moraju imati baš svi članovi i članice. Čelništvo izabrano na taj način ima tri godine da pripremi stranku za nove parlamentarne izbore. Ako ću ja kao predsjednik stranke odraditi dobar posao, onda se nemam zašto bojati da neću dobiti podršku svojih kolegica i kolega da i dalje vodim stranku. Ako ju ne dobijem, sada kažem da je to odlična ideja koju treba provesti, neću se kandidirati za predsjednika stranke, niti za ijednu drugu dužnost u stranci na nacionalnoj razini. Jedino što me zanima su stabilnost stranke, okupljanje i prestanak sukoba, da se konačno krenemo baviti onim zbog čega politička stranka postoji – da se borimo za naše ideale i budemo socijaldemokratska stranka s jasnim politikama!

Novi SDP. Nova Hrvatska.” – poručio je Kolar te pozvao sve članice i članove SDP-a s pravom glasa, da izađu na izbore i bez straha njemu daju povjerenje za vođenje stranke.

AUTOR: HR-vjesnik