Izvor slike: Jutarnji list

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić poručuje kako je današnja Hrvatska ispod svih potencijala te najavljuje kako će koalicija RESTART učiniti Hrvatsku boljim mjestom za sve njene građane.

“Hrvatska je i prije krize zaostajala i rasla sporije od zemalja Srednje i Istočne Europe. Umjesto da se smo se približavali europskom prosjeku, primicali smo se dnu ljestvice kada je u pitanju životni standard građana”, rekao je Bernardić te ustvrdio kako je Hrvatska ekonomija jako ranjiva.

“Vlast nije adekvatno odgovorila na krizu, HDZ kako bi izbjegao odgovornost pobjegao je na izbore. Zato će koalicija RESTART u kratkom roku donijeti sve mjere koje Vlada nije donijela”, rekao je Bernardić te istaknuo kako je ova kriza prilika za novi početak.

Na upit o zastupljenosti žena na izbornim listama, najavio je kako će SDP primjenjivati ZIP model, a to je jednak broj žena i muškaraca na listama. Naglasio je kako ima jaki tim koji će izvlačiti zemlju iz krize.

Na zadnje izjave premijera Plenkovića kaže kako je neprihvatljivo huškanje institucija progona na SDP ne bi li prikrio korupciju u HDZ-u. “Prekoračio je svoje ovlasti kada brani ministra Ćorića. Pozivam građane da na izborima kažu NE lopovskoj Vladi! SDP godinama upozorava na korupciju, a tri godine nije bilo nikakvog procesuiranja. To je za normalnu demokratsku zemlju neprihvatljivo”, istaknuo je Bernardić.

AUTOR: HR-vjesnik