Izvor slike: Direktno.hr (screenshot)

Premijer Andrej Plenković nije morao dugo trebao čekati na odgovor prozvanog kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joška Klisovića, koji je premijeru odgovorio putem Facebooka.

“Vidim da su moju izjavu prinijeli pozornosti gospodinu Plenkoviću, žao mi je što tako brzo ne reagira na ključne probleme države – što od njega očekuju građani!

Nažalost, premijeru je važnije jesam li osobno odnosno privatno poznavao gradonačelnika Milana Bandića. Ponovit ću: nisam ga osobno poznavao, nisam se družio s njim, poznavao sam ga samo kao javnu osobu. Ušao sam u bitku za Zagreb jer želim pomoći svom gradu koji je zapušten, ponižen, financijski uništen!

A ono što je zaista bizarno je to što gospodin Plenković za gradonačelnika Zagreba kandidira čovjeka koji je dizao ruku za promašene proračune, blok Badel, kredit za žičaru, čovjeka koji bi danas zaustavljao prodaju Gredelja, Paromlina, Zagrepčanke, a za prodaju je glasao u Skupštini!?

Vrijeme je da na čelo Zagreba dođe čovjek koji nije podržavao aktivnosti i nije kontaminiran osobnim prijateljstvima s ljudima koji su doveli grad u današnje stanje. Vrijeme je za novu eru Zagreba”, napisao je Klisović.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak kako postoje kandidati za lokalne izbore koji su u stanju reći da nisu osobno poznavali gradonačelnika (Milana Bandića), koji je tu bio gradonačelnik 20 godina.

“To je rekao gospodin Klisović iz SDP-a”, istaknuo je Plenković, a potom dodao i da Klisovića dobro poznaje jer ga zna 25 godina.

“Moram priznati da mi je to jako bizarno da se kandidira za gradonačelnika netko tko ne pozna dojučerašnjega gradonačelnika koji je na čelu Zagreba 20 godina”, dodao je Plenković.

To znači kako Klisović nije imao baš previše veze s gradskim temama, kao što su i eventualne najave kandidatura onih, koji su do sada kalkulirali i u strahu bili kako će proći na izborima, kazao je.

AUTOR: Dnevno.hr