Izvor slike: Nacional.hr / Večernji.hr (uređenje: HR-vjesnik)

Predsjedništvo SDP-a nedavno je raspustilo zagrebačku organizaciju, a kandidat te stranke za zagrebačkoga gradonačelnika bit će Joško Klisović. To je službeno potvrđeno u utorak nakon sjednice Predsjedništva SDP-a.

Na čelu Klisovićeva i SDP-ova izbornog stožera za Zagreb bit će Igor Dragovan, bivši saborski zastupnik i dugogodišnji glavni tajnik te stranke, a Dragovan je to u ponedjeljak i sam potvrdio. O okosnici SDP-ove kampanje u Zagrebu Dragovan tada nije htio govoriti dok Klisović ne bude i službeno potvrđen.

Podsjetimo, Igor Dragovan je na parlamentarnim izborima u rujnu 2016. bio četvrti na listi Narodne koalicije u I. izbornoj jedinici, a ušao je u Sabor iako je dobio svega 163 preferencijalna glasa, što je 0,21 posto od ukupnog broja glasova koje je tada dobila ta lista.

Igor Dragovan kao i Vedran Babić su vrlo bliski s šefom SDP-a Peđom Grbinom, a u kolovozu 2020. su prozvani od nezadovoljnih članova SDP-a jer više od dvije godine nisu plaćali stranačku članarinu pa su SDP-u u tom trenutku bili dužni svaki po više od 30.000 kuna, a zbog toga nisu mogli sudjelovati na unutarstranačkim izborima. Da li su u međuvremenu članarine platili, nije poznato.

AUTOR: HR-vjesnik