Šestogodišnjoj djevojčici Kiari Goršić iz Tribunja tijekom ljeta je dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu. Šansa za ovakvu dijagnozu je 0.000187 posto.

Foto: hr-vjesnik

Kiarine prognoze nisu dobre. Index je nedavno razgovarao s njezinim liječnikom i roditeljima, a onkolog dr. Filip Jadrijević Cvrlje rekao je da su učinili sve što su mogli.

“Šanse su manje od jedan posto, roditelji žele uključiti dijete u eksperimentalno ispitivanje”

Riječ je o zloćudnom tumoru mozga i bolesti koja je zapravo neizlječiva, ne postoji lijek ni metoda kako ga izliječiti. Postoje tek kliničke studije koje se provode u SAD-u, ali niti jedna nije pokazala rezultat da djeca s tom dijagnozom žive dulje od dvije godine”, rekao je za Index dr. Jadrijević. 

“Roditelji su skloni tome da se dijete uključi u neko od kliničkih ispitivanja koja su eksperimentalna jer, na žalost, ništa drugo nemamo za ponuditi. Ove kliničke studije su nove metode nama nepoznatog ishoda. Šanse su manje od jedan posto”, rekao je. 

Roditelji su svjesni da im HZZO ne može pokriti troškove eksperimentalnog liječenja, a kako je riječ o velikoj svoti, odlučili su prikupljati novac donacijama.

Mnogi poznati i nepoznati su se uključili u skupljanje pomoći za Kiaru.

Na Facebook stranici Kiara želi život nedavno je objavljen potresan apel uz video koji je snimio HRT.

“Ne znam koje riječi upotrijebiti za doprijeti do ljudi”

“Nakon ovog videa, ja kao jedan od admina stranice jednostavno ne znam što napisati. Ne znam koje riječi upotrijebiti za doprijeti do ljudi, ne znam koji udarni naslov staviti na koji će ljudi reagirati”, stoji u apelu.

“Možda rečenica Kiarine majke: Nećemo pokopati živo dijete”, navodi se.

Kako donirati?

Pozivom na broj 060 9003 

Kliknite na https://gogetfunding.com/svizakiaru/

Izravnom uplatom na:

HR9125030073251005176
SWIFT/BIC: VBCRHR22
Sberbank d.d.
Vlasnik računa: Matea Lambaša Goršić
Adresa: Šibenik
Model HR99
Opis plaćanja: Donacija za Kiarino liječenje

Autor :M.M.