KEŠER: Poziva sve zastupnike koji će primati naknadu za nerad još 6+6 mjeseci da se prime posla, a plaće daju siromašnim kako bi im se riješila stambena pitanja.


Portal ePodravina pokrenula je akciju pomoći siromašnom Đuri Milakoviću iz Povelića kraj Križevaca. Priča se nastavlja i dalje, a vjerojatno joj se nazire kraj i to lijep kraj kako piše ePodravina.hr.

Akciji se pridružio i načelnik Općine Kalnik te predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer. Razlog zbog kojeg se pridružio akciji jest taj što ga se dojmila Đurina priča te mu je odlučio pomoći.

Zvali smo Kešera, a on nam je odgovorio da u politiku nije ušao da bi sebi nešto priskrbio, jer kako kaže ima dosta za sebe i svoju obitelj. “Bavim se društvenim poslom, ja sam situiran čovjek i u politici sam zato da bi riješavao egzistencijalna pitanja drugih ljudi, ne svoja”, rekao je Kešer, te obećao kako već sljedećeg tjedna kreću radovi u Đurinom dvorištu i kako će Đuro dobiti svoju novu kućicu, dostojnu života kakav svaki čovjek zaslužuje.

Na licu mjesta pao je dogovor između Mladena Kešera i Đure Milakovića ili kako ga od milja Kešer prozvao – Đuka.
Đurinu kuću u kojoj sada živi bilo bi jako teško obnoviti, velik bi to bio zahvat. Potrebna je i nova građevinska dozvola, statika cijele kuće je narušena i nemoguće je na njoj bilo što napraviti, odnosno popraviti. Međutim, ova druga kuća u kojoj su sada svinje, statički je dobra i nju ćemo preurediti te će Đuro nastaviti svoj život, rekao je Mladen Kešer.
Đuri će učiniti veliku uslugu i to ne samo time što će mu priuštiti humani život koji je već odavno zaslužio, već i time što ga neće iseliti iz dvorišta te iz sela u kojem je proveo život. Kako je i sam Đuro rekao: “U Poveliću sam se rodio, tu želim i umrijeti.”

Pitali smo Kešera što slijedi, a on nam je odgovorio da kreće izrada troškovnika i projekta koji će biti gotovi do kraja tjedna, te naglašava da zatim kreću radovi, za koje je načelnik Općine Kalnik uvjeren da će biti završeni u kratkom roku.
Svoju Općinu neću uključivati u ovaj projekt već će sve ovo financirati moji poslovni partneri i ja osobno, a dat ću svoje prve saborske plaće kako bi se obnovila kuća, govori Mladen Kešer te naglašava ponovno kako je uvjeren da će kuća biti gotova za par dana od kad radovi počnu.
Kešer je na licu mjesta nazvao i križevačkog gradonačelnika Maria Rajna te ga upitao hoće li se i on uključiti u ovu akciju rješavanja stambenog pitanja te mu pomoći, a ono što doznajemo na licu mjesta jest da je Rajn odmah i bez dvojbe rekao kako će pomoći, prenosi portal ePodravina.

Kešer je već obnovio nekoliko kuća starim ljudima i ovo ne možemo tretirati kao predizborno obećanje jer je dokazao da njegova riječ nije prazno obečanje, već ideja koja se uvijek realizira.

Mladen Kešer jer 7. na listi SDP-a i Restart koalicije u II. izbornoj jedinici u kojoj se nalazi Bjelovarsko-bilogorska županija, Koprivničko-križevačka županija, Zagrebačka županija i dio Grada Zagreba.

Podsjećamo, on za sebe voli reći „da je seljak i čovjek iz naroda“, a zalaže se za seljaka, radnika i poduzetnika kako bi bio njihov glas u javnosti i Hrvatskom Saboru.

AUTOR: Hr-vjesnik