Izvor slike: Drava.info

Koprivničko-križevački SDP održao je danas u Koprivnici konferenciju za novinare na kojoj se javnosti obratio i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović. U posljednjem tjednu kampanje uoči drugog kruga izbora Josipović je podržao kandidaturu Mladena Kešera za župana i Sandre Sinjeri za njegovu zamjenicu.

– Mladen i Sandra su uspješni ljudi. Budući župan je kompetentna osoba, i siguran sam da će županiji donijeti puno bolje dane. Ova županija može i mora puno bolje, zato izađite na izbore i podržite SDP-ove kandidate – rekao je Ivo Josipović.

Mladen Kešer ponovio je kako je Koprivničko-križevačka najslabije razvijena od svih sjevernih županija, a govorio je i o Podravki, Piškornici i bolnici.

– Korenu je glavna stvar da su Piškornica i bioplinara Orehovec nešto dobro. Mi ćemo pitanje zbrinjavanja otpada riješiti na sasvim drugačiji način. Plenković je 2018. potpisao implementaciju plana gospodarenja otpadom prema kojem Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska županija dolaze u Koprivnicu sa svojim smećem, to su nam htjeli zatajiti – rekao je SDP-ov kandidat za župana.

Glede Podravke je napomenuo kako je Darko Koren na sučeljavanju jasno potvrdio da je u razgovorima s premijerom i da Podravka ide na prodaju.

– SDP je protiv toga, a tražit ćemo da država 25 % dionica Podravke pokloni Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ustvrdio je kako je Opća bolnica ‘Dr. Tomislav Bardek’ u Koprivnici u dugu većem od 90 milijuna kuna.

– Sanirat ćemo dug, bit će to jedna od najboljih bolnica. SDP se pripremio za preuzimanje županije, znamo koji će ljudi preuzeti koji sektor. Županija dosad nije prepoznala europske fondove, a mi ćemo preko njih povući milijardu i 800 milijuna kuna – najavio je Kešer.

Izvor slike: Podravski.hr

Više o problematici bolnice govorila je Sandra Sinjeri.

– Potrebno je smanjiti liste čekanja i dug, te zaustaviti odlazak liječnika. Ovaj put ne odlaze u inozemstvo, nego u druge bolnice u Hrvatskoj i to želimo zaustaviti. Potrebno je obnoviti dječja igrališta i škole diljem županije – kazala je Sinjeri.

SDP-ove kandidate podržao je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je dobio izbore u prvom krugu.

– Godinama se zanemaruje Koprivničko-križevačka županija, nemamo ni brzu cestu ni prugu, da ne spominjem ulaganje u školstvo i zdravstvo koja su nedostatna. S ekološkog stajališta najvažnije je pitanje Piškornice, nikako da krene ta prva lopata. Stoga pozivan građane da i u drugom krugu glasaju za SDP i da izaberu perspektivu promjene na bolje – poručio je Jakšić.

AUTOR: Podravski.hr