Izvor slike: Jutarnji list (uređenje: HR-vjesnik)

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (58) cijepio se preko reda te naglasio kako je “put do pakla opločen najboljim namjerama”, a cijepio se protiv Covida tijekom akcije cijepljenja opće populacije 6. veljače u sportskoj dvorani srednje škole u Koprivnici. Županija je isti dan svim medijima poslala priopćenje s tog događaja s galerijom fotografija. No, Korena nisu spominjali.

Podatak da se cijepio župan Koren otkrila je glavna županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

“Na punktu u Koprivnici ja sam osobno pozvala gospodina župana koji je bio tamo da se cijepi”. priznala je dr. Vadla.

Ona upozorava kako će se uvijek događati da dio osoba koje su pozvane iz različitih razloga ne dođu na cijepljenje, pa će se onda cijepiti netko tko se tamo zatekne, a nije bio na listi.

Cjepivo se treba odmah potrošiti, navodi Vadla koju žaloste medijski napisi o cijepljenju preko reda. Koren je dobio cjepivo tvrtki Pfizer-BioNTech za koje se navodi kako ima najbolju zaštitu.

Da se doista cijepio, potvrdio je i župan Darko Koren koji je naglasio kako je “put do pakla opločen najboljim namjerama”.

“Rekao sam odmah da ću se cijepiti i da se ne želim medijski eksponirati. Tako je bilo prije nekoliko dana. Nakon svih ministara, saborskih zastupnika i nekih mojih kolega župana, i ja sam se cijepio”, rekao je Koren u ponedjeljak.

Nakon objave da je župan Koren cijepljen, reagirao je predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a i jedan od kandidata za dužnost župana na lokalnim izborima Mladen Kešer. Kako je ocijenio, poznato je da aktualni župan nema morala, no on ne može vjerovati da je sebe stavio ispred onkoloških bolesnika te starih i nemoćnih.

“Zaprepašten sam činjenicom da se Darko Koren u tajnosti cijepio preko reda u Koprivnici i to
najpouzdanijim cjepivom Pfizer BioNTech koje ima kao najbolju zaštitu, a ljudima starijim od 65 godina, zajedno sa županijskim stožerom na čelu s Ljubićem, šalje cjepivo Astra Zeneca.
Znam da aktualni župan Darko Koren nema morala, no ne mogu vjerovati da je sebe stavio ispred onkoloških bolesnika, starih i nemoćnih te ljudi iz domova za stare i nemoćne.”


“Svi smo napali i osudili rektora Borasa koji je dao cijepiti sebe i svoju suprugu pod isprikom „da se ne baci“. Evo, isto je učinio i Darko Koren. U tajnosti je primio cjepivo misleći da se neće saznati. Mogu samo reći da ga može biti sram i da nema ni morala ni suosjećanja prema potrebitima. Pitam se kako će pogledati u oči ljudima koji prema planu Vlade i Stožera imaju pravo biti prvi cijepljeni u svim našim gradovima i općinama?!”


“Liječnici moraju iskontaktirati svoje pacijente prema listi prednosti i paralelno mora biti omogućeno cijepljenje u gradovima i općinama i svakako moramo voditi računa o vrsti cjepiva po godištima”, oštro je poručio Kešer u svom priopćenju.

AUTOR: HR-vjesnik