Izvor slike: Drava.info (screenshot)

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije održana je Koordinacija klubova članova uoči izvanredne tematske 25. sjednice Županijske skupštine na kojoj će glavna tema biti realizacija projekta RCGO Piškornica, objavljeno je na stranicama Županije.

Koordinaciju je vodio predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te je usuglašen prijedlog dnevnog reda na kojemu će se naći tri točke, a na sastanku je dogovoreno kako će se sjednica održati 9. ožujka 2021. godine s početkom u 16 sati, a zbog epidemioloških okolnosti u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica.

Obzirom na temu sjednice, koordinaciji su prisustvovali i direktor tvrtke RCGO Piškornica Mladen Ružman te direktor tvrtke Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. Marijan Blažok.

Zanimljivo je da je predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer inicirao prikupljanje 14 potpisa za sazivanjem tematske sjednice, ali se na koordinaciji nije pojavio niti jedan predstavnik SDP-a.

Kešer je stoga na svojem facebook profilu objavio post u kojem je prozvao župana Darka Korena protiv kojeg ide na megdan sredinom svibnja.

“Nemamo se što koordinirati jer zahtjev za sazivanje Izvanredne sjednice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije je utemeljen na zakonu i jasan. Koordinacije su Korenove jeftine parole da zakamuflira situaciju oko odgovornosti svojeg kuma Jozinovića, koji je pronevjerio županijski proračun za 1,47 milijuna kuna, a novac još nije vratio…

Stav SDP-a i ostale oporbe je jasan i ovo su točke dnevnog reda Izvanredne sjednice koja će biti 09.03.2021.:

1) Razmatranje izvješća o poslovanju RCGO Piškornica d.o.o.

2) Razmatranje izvješća o poslovanju Piškornica sanacijsko-odlagalište d.o.o.

3) Razmatranje izvješća o zagađivanju vode utjecajem odlagališta otpada odloženog na Piškornici

4) Odgovornost predsjednika skupštine RCGO Piškornica župana Darka Korena za nezakonitosti počinjene od strane direktora Mladena Jozinovića” – objavio je SDP-ov kandidat za župana Mladen Kešer.

Izvor slike: Facebook (screenshot)

AUTOR: HR-vjesnik