Izvor slike: Hr-vjesnik

Predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec,  poznat po postavljanju garde na trg bana Jelačića u sklopu prosvjeda protiv Milorada Pupovca, na svojem je YouTube kanalu objavio navodne informacije koje posjeduje o bivšem predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori. Naime, prema njemu, Škoro je radio za Udbu po čijim je nalozima putovao svijetom i prikupljao novac, a samo na teritoriju Hamburga, prema toj teoriji, skupio je 2,8 milijuna ondašnjih njemačkih maraka.

“Pravašice i pravaši, uskoro pogledajte na You tube kanalu A – HSP sve o Miroslavu Škori. Od kada je postao doušnik Udbe, od kada je postao suradnik Udbe konspirativnog imena Lunja. Za koga je Škoro – Lunja u Hamburgu prikupio 2,8 milijuna njemačkih maraka”, napisao je Keleminec u najavi video priloga, objašnjavajući kako je Škoro ’85. postao suradnik Udbe kodnog imena Lunja.

”Šef mu je bio Josip Perković. Škorin vjenčani kum je Vinko Pejić, brat Zdravka Pejića, visokog operativca Udbe u Osijeku i tajnika Josipa Perkovića. Nije nam bilo lako, ali ovo je fascikl…”, kaže Keleminec te dodaje da se dokumentacija spaljivala, ali ima i kopija i originala. ”Kako smo došli do dokumentacije iz bivšeg generalštaba SFRJ ? To je naša tajna.”

“Pozivamo Škoru da nas tuži za klevetu pa da preko suda sve izađe na vidjelo jer udbaški mediji sve sakrivaju”, poručuje Miroslavu Škori kontroverzni pravaš Dražen Keleminec.

Koliko ima istine u njegovim tezama te da li je to istina ili je riječ o sitnim podmetanjima uoči budućeg Škorina političkog angažmana, ostaje za vidjeti.