Kapulica: Što se to događa s SDP-om?

Član Predsjedništva HDZ-a Mario Kapulica smatra kako su tvrdnje oporbe da je za radikalizaciju u Hrvatskoj odgovoran premijer Plenković huškačke, optuživši oporbenjake da huškaju ljude u nemogućnosti da HDZ-ovu vodeću poziciju dovedu u pitanje demokratskim putem.

Ocijenio je da je očigledno uspostavljen ideološki moratorij u kojem se svi odnosi u hrvatskom društvu svode na pitanje jesi li čovjek ili HDZ-ovac.

“U huškanju protiv HDZ-a koje dominira hrvatskom političkom scenom već šestu godinu, oporba u nemogućnosti da demokratskim putem dovede tu poziciju u pitanje, huška ljude i na druge metode”, izjavio je Kapulica u razgovoru za Hinu.

“Ne možemo Plenkovića maknuti demokratskim putem, vlast je stabilna”

“To smo vidjeli i kod organizacije subotnjeg prosvjednog skupa protiv vlade i vladajućeg HDZ-a, na koji su pozvali i kojeg su podržavali i najavljivali svoje govore mnogi oporbeni političari. Danas nakon svega toga imamo izjavu predsjednika Mosta Bože Petrova, koji kaže da je Andrej Plenković najopasniji čovjek za hrvatske građane, i pitam se koja je to poruka i što to znači”, rekao je Kapulica.

Dodao je kako je očito razmišljanje oporbe: “Ne možemo Plenkovića maknuti demokratskim putem, vlast je stabilna, država funkcionira”. Kapulica je komentirao i današnju izjavu Bože Perova u saboru, koji je na novinarsko pitanje vidi li rast radikalizma odgovorio da je jedina odgovorna osoba za nasilje koje se danas pojavljuje osoba koja vodi ovu zemlju, Andrej Plenković.

“Kome je upućen taj poziv i što bi taj koji ga primi, trebao napraviti?” upitao je Kapulica. S druge strane, dodao je, jasno je da male oporbene stranke to koriste.

“Što se to događa sa Socijaldemokratskom partijom?”

“No kada Siniša Hajdaš Dončić (SDP) kaže kako je Andrej Plenković, zbog toga što je otišao u Savsku posjetiti hrvatske branitelje i hrvatske ratne vojne invalide (koji su prosvjedovali) prije osam ili devet godina, najzaslužniji za radikalizaciju hrvatskog društva, onda se pitam – što se događa sa Socijaldemokratskom partijom?” naglasio je Kapulica.

Hajdaš Dončić time kaže da je Plenković, time što je tada posjetio hrvatske branitelje, radikalizirao dijete koje je u tom trenutku imalo sedam ili osam godina; da 2022. u 16. ili 17. godini dođe pred HDZ s Molotovljevim koktelom, smatra Kapulica.

“Ne mislimo da se hrvatske institucije može srušiti oružanim putem, ali smo zabrinuti za sigurnost hrvatskih građana i toj temi pristupamo ozbiljno, a ne paušalno i u stranačkim interesima, nego u interesu hrvatske države i njezinih građana”, poručio je.

“U tom sudjeluju i Most i Domovinski pokret i Penava”

Kapulica je naglasio da premijer Plenković ocjene pojedinih događaja ne daje napamet, jer ima, kao i predsjednik Milanović, izvješća Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i svih potrebnih institucija.

“To nisu paušalne ocjene i neozbiljno je da netko tko nema uvid u to komentira na taj način, kao što su svojedobno komentirali i napad na sjedište vlade, Banske dvore”, rekao je Kapulica.

U tom sudjeluju, dodao je, i Ivan Penava i Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i Most, huškajući ljude s porukom – “skup će bit strašan, a naše poruke još strašnije”. Srećom, ništa se strašno nije dogodilo, ne zbog HDZ-a, nego zbog hrvatske države, zaključio je.

Autor : redakcija hr-vjesnik