Izvor slike: Facebook

Prvi krug lokalnih izbora je iza nas, zbrajaju se pobjednici i gubitnici, a najuzbudljivija borba odvijat će se u nedjelju 30. svibnja u drugom krugu izbora za koprivničko-križevačkog župana.

Aktualni župan Darko Koren je u prvom krugu uspio uloviti prvo mjesto, a Željko Lacković Mladen Kešer bili su u žestokoj borbi za ulazak u drugi krug. U prebrojavanju glasova međusobno su se izmjenjivali da bi u samoj završnici Kešer prošao kao drugi osvojivši oko 600 glasova više od Lackovića.

Kešer se u četvrtak na gradskoj tržnici u Đurđevcu družio s građankama i građanima kao i s žiteljima okolnih općina te je izmijenio iskustva i problematiku koja ih muči, a koja je u domeni Županije.

Nakon tržnice gostovao je na Podravskom radiju te je povukao nesvakidašnji potez kojeg se ne bi usudili odraditi ni najhrabriji političari. Mladen Kešer je tražio od voditelja da otvori telefonske linije za slušatelje kako bi odgovarao na pitanja slušatelja.

Ovaj potez se rijetko viđa od političara u Hrvatskoj, ali svakako hvale vrijedan potez jer je time dao do znanja da je spreman na otvorenu suradnju sa svima, kako sa stanovnicima županije tako i s poduzetnicima i obrtnicima.

Na kraju radijske emisije Kešer je rekao kako se njegov broj mobitela nalazi na njegovom letku koji su dobili svi stanovnici županije, te je bacio rukavicu Darku Korenu da to učini i on – jasno, ukoliko ima hrabrosti.

AUTOR: HR-vjesnik