Izvor slike: Battlefords News-Optimist

Vodeća kanadska liječnica Theresa Tam rekla je za Reuters da se tijekom spolnih odnosa ne preporuča ljubiti i obvezno treba nosite maske kako bi se zaštitili od koronavirusa.

Kaže kako su male šanse zaraze koronavirusom putem sperme ili vaginalne tekućine, ali seksualne aktivnosti s novim partnerima povećavaju rizik od zaraze virusom, posebno ako je došlo do bliskog kontakta poput ljubljenja. 

“Kao i druge aktivnosti koje uključuju fizičku blizinu, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste umanjili rizik od zaraze i širenja virusa. Preskočite ljubljenje, izbjegavajte susret licem u lice, nosite masku koja pokriva usta i nos te kontrolirajte potencijalne vlastite i simptome svoga partnera”, rekla je Tam i dodala kako je najsigurnija seksualna aktivnost ona u kojoj sudjelujemo sami sa sobom. 

“Seksualno zdravlje važan je dio cjelokupnog zdravlja i poduzimajući mjere predostrožnosti, Kanađani mogu pronaći načine za uživanje u tjelesnoj intimnosti – istovremeno štiteći napredak koji smo svi postigli u borbi s koronavirusom”, zaključila je Tam. 

AUTOR: Index.hr