Izvor slike: 24sata.hr

Liverpool će ove godine postati prvak Engleske nakon tri desetljeća, ali u Ligi prvaka ispali su već u osmini finala. Nakon 1-0 u Madridu, Atletico je trijumfirao i na Anfieldu, bilo je 3-2 za Španjolce.

Junaci španjolskog trijumfa bili su šef struke i ljetno pojačanje iz Reala, Marcos Llorente. A idol Liverpoola, bradati Nijemac, bio je svjestan i svog dugog jezika i onoga što će reći, ali… Puknuo bi da nije progovorio:

– Slušajte, jako sam dobro svjestan sam da ću ispasti jako, jako loš gubitnik, ali: ja ne mogu ne reći kako mi nije jasno zašto Atletico sa takvo kvalitetnim igračima igra takav nogomet?! Mogli bi igrati normalno sa svim svojim svjetskim klasama umjesto da stanu duboko u svojoj polovici i čekaju kontru – govorio je trener detroniziranih europskih prvaka, Jürgen Klopp.

– Moji su dečki odigrali svjetsku utakmicu protiv svjetskog protivnika… Koji se branio u dvije linije sa po četiri igrača. I bili su u pravu, izbacili su nas, pobjednici su i čestitam im. Ali kad vidim igrače kao što su npr. Koke, Saul, Llorente… Njihova bi momčad trebala igrati pravi nogomet, a ne samo na kontre – rekao je Klopp.

Odgovor iz španjolskog tabora? Argentinac koji je odavno, još za igračkih dana, postao legenda madridskog kluba, uz očekivane pohvale svojima, podvukao je jedan drugi moment:

– Mi smo imali pola sata više da zabijemo gol u gostima od Liverpoola. To nije fer. Sve je to po pravilima, ali mislim da je pravilo u tom slučaju krivo- rekao je veliki pobjednik, trener Atletica Diego Simeone.