Izvor slike: Telegram

Poznati su neki detalji “modusa operandi” za koji se tereti Josipu Rimac, donedavno jednu od najistaknutijih HDZ-ovki koja je potom “srozana” na državnu tajnicu u Ministarstvo gospodarstva, odakle je, po mišljenju policije, počela zloporabiti svoje ovlasti.

Pa je tako, piše Jutarnji, Josipa Rimac sređivala potpore za male i srednje poduzetnike obrtnicima koje poznaje, a koji su joj za to obavljali radove po nižim cijenama. Riječ je o pekarnici, klesarskom obrtu i stolariji, koji su dobili potpore od 180.000 odnosno 200.000 kuna. 

Primjerice, kako je snimljeno, posebno se pohvalila u razgovoru sa suprugom da je klesarski obrt Zile Željka Murića dobio puni iznos jer je on “baš bio korektan kad je radio ono gore za svekrvu”.

USKOK tereti Josipu Rimac da je od suosumnjičene Ane Mandac, pomoćnice ministra gospodarstva, tražila da poduzme sve što je potrebno da obrti njezinih rođaka i prijatelja iz Knina dobiju bespovratne potpore. Mandac je, kako je se tereti, na to pristala te je od Rimac preuzela njihovu dokumentaciju i uvrstila ih na listu.

AUTOR: Glas Istre