Izvor slike: Glas Istre

Tko to radi mora znati da je to ozbiljno kazneno djelo krivotvorenja isprava i tu neće biti oprosta. Predviđeno je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora sankcija, a u ovoj situaciji se neće izricati minimalne kazne, upozorio je Davor Božinović.

Ministar Davor Božinović je govorio o novom režimu rada trgovina.

– Naš rast je još uvijek linearan što ukazuje da se građani sve više pridržavaju uputa Stožera. Prva odluka te vrste odnosi se na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivrednoj proizvodnji, donosi Novi list.

To su dućani koji prodaju hranu, higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i dućani koji prordaju hranu za životinje, medicinska pomagala. U kontaktu s predsjednikom Udruge gradova, tražio sam da se na razini gradova i općina preventivno organiziraju sve radnje kako bi se što prije svega osiguralo da mjere i upute epidemiologa budu poštivane.

Što se tiče kršenja mjera samoizolacije do sada je utvrđeno da je 771 osoba u kršenju mjera samoizolacije i policija je o tome obavijestila Državni inspektorat.

– Kod propusnica policija ima određenih sumnji na manipulacije. Tko to radi mora znati da je to ozbiljno kazneno djelo krivotvorenja isprava i tu neće biti oprosta. Predviđeno je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora sankcija, a u ovoj situaciji se neće izricati minimalne kazne, upozorio je Božinović i dodao da je u tijeku koordinacija s Ministarstvom uprave oko izrade aplikacije koja će smanjiti manipulacije sa izdavanjem potvrda.