Izvor slike: 24sata

Imamo na spisku hrvatskih uhljeba još jednog bisera. Dogradonačelnik slavonskog grada Otoka Zvonimir Pućo (HDZ) ne dolazi na posao, a za to uredno prima plaću od 8.800 kuna te posjeduje službeni automobil i mobitel koji plaćaju porezni obveznici. Normalno, zakon je na njegovoj strani.

”U službenoj evidenciji za dužnosnike u uredu gradonačelnika, zamjenik gradonačelnika se nije evidentirao od veljače 2019. godine”.

Skoro godinu dana nema ga na radnom mjestu, ali uredno, svakog mjeseca prima plaću.

U imovinskoj kartici objavljenoj na mrežnim stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Pućo je napisao da njegova mjesečna neto primanja iznose 8.824,81 kunu, no porezne obveznike, s obzirom na doprinose, njegova plaća košta 12.499,35 kuna mjesečno.

”U uredu gradonačelnika vodi se evidencije o dolasku na posao gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, pročelnika upravnih odjela, te se svakog ponedjeljka održavaju sjednice kolegija na koje je zamjenik gradonačelnika redovito pozivan, a od rujna 2018., godine nije se odazivao na sjednice kolegija”, stoji doslovno u pisanom odgovoru gradonačelnika Šarića na Telegramov upit postoji li u Gradu Otoku evidencija o dolasku i odlasku zaposlenih na posao i s posla.

”Zbog nedolaska na posao nisam bio u mogućnosti prenositi nikakve poslove na zamjenika gradonačelnika”, odgovara gradonačelnik Šarić i dodaje kako je posljednja aktivnost koju je zamjenik gradonačelnika imao bilo sudjelovanje u zajedničkoj vježbi civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije i civilne zaštite Grada Otoka, koja je održana u lipnju 2019. i trajala jedan dan. Sugovornici iz grada Otoka kažu da se Pućo na tom događaju nakratko pojavio i otišao.

Telegram je zatražio od gradonačelnika Otoka i da im dostavi dva posljednje polugodišnja izvješća o radu njegovog zamjenika, Zvonimira Puće, no nisu ih dobili. ”Zamjenik gradonačelnika nije podnosio nikakva izvješća o svom radu niti meni kao gradonačelniku niti Gradskom vijeću”, odgovorio je Šarić.

Pući je ovo drugi mandat na mjestu zamjenika gradonačelnika. Na prošlim lokalnim izborima, Šarić i Pućo, kao kandidati HDZ-a, uz potporu HSS-a i HSP AS-a pobijedili su u prvom krugu, osvojivši 57,69 posto glasova. Također u prvom krugu taj je HDZ-ov dvojac pobijedio i na lokalnim izborima 2013., tada s nešto slabijim rezultatom: za njih je glasovalo 53,96 posto građana.

AUTOR: HR-vjesnik