Još jedan HDZ-ovac uhićen zbog lopovluka. Bačić: HDZ ne tolerira korupciju

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić komentirao je uhićenje stranačkog kolege Vinka Zulima, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i dugogodišnjeg načelnika Općine Seget.

Rekao je da je tijekom sastanka vladajuće koalicije vidio da je objavljena vijest o tome te da su ga iznenadili detalji koji su objavljeni s obzirom na to da bi istraga trebala biti tajna.

“Znate koja je pozicija HDZ-a, to je nulta stopa tolerancije na korupciju. S druge strane ono što je važno je puna neovisnost o radu tijela progona, policije, DORH-a, USKOK-a i sudbene vlasti”, poručio je Bačić.

“Koliko sam uspio iščitati, radi se o djelu od prije tri, četiri godine. U među vremenu je Zulim bio saborski zastupnik, više nije. Nije mi jasno kako su svi detalji koji ga terete već u javnosti. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati. Svaki put želim naglasiti potpunu neovisnost DORH-a i USKOK-a”, dodao je, prenosi N1.

Podsjetimo, djelatnici PNUSKOK-a u utorak su uhitili bivšeg načelnika Općine Seget Donji i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Vinka Zulima zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Navodno se radi o sredstvima za reprezentaciju za Zulimove privatne ručkove i večere dok je bio načelnik općine iznad Trogira.

Protiv Zulima je, inače, i splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog telefonskih prijetnji novinaru Slobodne Dalmacije 20. siječnja ove godine.

Autor : redakcija hr-vjesnik