Društvenim mrežama proširila se slika koja sugerira da je namještena nagradna igra u Ini, odnosno da je dobitnica rođakinja (neki pišu i kći) bivšeg direktora u Ini. Također, istu informaciju dobili smo od desetak čitatelja na redakcijski mail.

No, prema informacijama koje smo dobili, to nije točno.

Foto : hr-vjesnik

Dobitnica ima isto prezime kao i bivši direktor u Ini

Kako je objavljeno 29. prosinca, Mia Čutura iz Zagreba dobitnica je treće i zadnje Inine mjesečne nagrade – osobnog automobila BMW 318 d.

A Ignacije Čutura, kojeg je vlada postavila za člana Uprave Hrvatske lutrije, ranije je bio direktor u Ini.

Index je poslao upit Čuturi preko Hrvatske lutrije u kojoj je član Uprave, a dobili smo sljedeći odgovor:

“Gospodin Ignacije Čutura, član Uprave Hrvatske lutrije, nije u rodbinskim odnosima s dobitnicom nagradne igre u Ini.”

On je član Uprave HL-a od prosinca 2018. godine. 

Čutura je vodio tvrtku Sati Zagreb koja je brisana 2013. godine, a u svojoj biografiji navodi i posao u Ini, gdje je bio jedan od direktora. Čutura nije član nijedne stranke. Godinu dana prije nego što će ga vlada predložiti za člana Uprave Lutrije, nije radio ništa.

INA: Lažna vijest o dobitnici nagradne igre

INA se oglasila.

“Na društvenim mrežama šire se netočne informacije o posljednjoj dobitnici nagradne igre “Kupuj na Ini, BMW je bliži nego što se čini”, kao i regularnosti samog postupka izvlačenja dobitnika.

Naime, naša dobitnica nema rodbinskih veza s ostalim osobama koje se spominju u ovakvim lažnim vijestima. Nadalje, ističemo, da je dobitnica posljednje nagrade – osobnog automobila BMW 318d Advantage+, kao i svih 181 prethodno izvučenih dobitnika izvučena u skladu s pravilnikom nagradne igre “Kupuj na Ini, BMW je bliži nego što se čini”, odnosno slučajnim odabirom te uz nadzor tročlane komisije i javnog bilježnika, a cijeli proces je i sniman. 

Svaki sudionik koji je za trajanja nagradne igre ostvario kupnju goriva, robe široke potrošnje ili proizvoda iz Fresh Cornera u vrijednosti od 250 kuna i prijavio broj računa imao je ravnopravnu mogućnost osvajanja nagrada. U nagradnoj igri nisu mogli sudjelovati radnici Ine koji su uključeni u organizaciju nagradne igre i izvlačenje dobitnika te članova njihove uže obitelji.

Podsjećamo, prema Pravilniku o priređivanju nagradnih igara (87/2009) Ministarstva financija, pravilima nagradne igre mora se osigurati ravnopravnost svih sudionika i jednaka mogućnost za dobitak nakon ispunjenja uvjeta propisanih pravilima što je INA i učinila. Kroz nagradne igre nastojimo razveseliti naše kupce i nagraditi njihovu vjernost. Zato nam je iznimno drago što smo u ovoj nagradnoj igri kupce nagradili s čak tri nova osobna automobila – BMW 118i Advantage+ u listopadu, BMW 218i Gran Coupe Advantage+ u studenom i BMW 318d Advantage+ u prosincu te s još 179 vrijednih dnevnih i tjednih nagrada kroz koje su kupci imali priliku jednom dnevno osvojiti INA karticu u vrijednosti od 500 kn, a jednom tjedno INA karticu od 1000 kn”, naveli su iz INA-e.

Autor : M.M.