Izvor slike: Slobodna Dalmacija

U ponedjeljak će biti objavljena lista tvrtki koje su tražile isplatu minimalca, a navodno je riječ o oko 87.000 tvrtki, obrtnika i samostalnih profesija za približno 470 tisuća radnika, što je konačna lista za ožujak.

Svi će poslodavci za ožujak dobiti ili su već dobili 3250 kuna za svakog prijavljenog radnika. Nakon što je zaključena lista za ožujak, stiglo je i oko 5 tisuća novih zahtjeva onih koji se u mjeru uključuju od travnja, kada se državna potpora povećava na 4000 kuna, uvećano za doprinose.  

Kao neslužbeno doznaje Večernji list, na popisu se nalazi i Severina, koja se vodi kao samostalna profesija. Pao joj je prihod više od 20 posto te je tražila pomoć države za isplatu plaće. S obzirom na pad prihoda, poznata pjevačica zadovoljila je osnovni uvjet za državnu potporu.

Hrvatska ima oko 20 tisuća osoba koje su se registrirale kao porezni obveznici u samostalnim profesijama pa je moguće da su novčanu pomoć države zatražile i druge estradne zvijezde.  Kako god, ”kilometarska” lista primatelja potpora zacijelo će biti jako čitano štivo.

Zanimljivo je da su samo rijetki estradnjaci dočekali 2020. godine u krugu obitelji i prijatelja, a ostali su nastupali na Silvestrovo i tako pozamašno napunili džepove.

Jedna od njih je bila i Severina Kojić (47), za koju je Poreč iskeširao vrtoglavih 462.500 kuna.

Ne računajući zadnji nastup za Silvestrovo, Severina je i prijašnjih godina zarađivala lijepe iznose pjevajući na dočeku Novih godina. U prosincu 2018. godine dobila je preko 40.000 eura pjevajući u jednom hotelu u Crnoj Gori.

Osim zarade od koncerata, Severina se može pohvaliti odličnom zaradom i preko društvene mreže Instagram. Na stotine ljudi iz regije prati slavnu Seve, a to pojedine tvrtke iskorištavaju u marketinške svrhe, pa pjevačici nude i do 5.000 eura za reklamu tj. post. 

To je ogroman novac, a ona ga u pravilu zaradi za nekoliko minuta.

Iz neslužbenih izvora u javnosti kruži informacija da je Severina u ovaj Instagram biznis uključila i svog supruga Igora Kojića, koji navodno reklamira muške proizvode.

Kada se napravi rezime financijskih prihoda koje Severina i njezin muž zarade godišnje, možemo doći do brojke od nekoliko milijuna kuna.

Pitanje je, da li joj na tu godišnju zaradu treba još i potpora od države?

AUTOR: HR-vjesnik