U današnjem razgovoru s predsjednicom GO SDP-a Kutina i Kluba vijećnika SDP-a Jasminkom Molnar prenosimo njezino razmišljanje vezano uz trenutnu aferu koja potresa Grad Kutinu:

Jasminka Molnar

“Prema napisima u medijima Kutina je postala grad slučaj. MUP iznosi da su uhićene osobe počinile kaznena djela protiv biračkog prava – podmićivanje zastupnika, te kaznena djela protiv službene dužnosti – trgovanje utjecajem.

Snimke iz medijske objave to i potvrđuju a vjerojatno postoje i drugi dokazi. Sve to stvara iznimno lošu sliku Kutine. U drugom audio zapisu koji govori o “novinaru” anonimnog portala kojeg su ilegalno plaćali kutinski HDZ I HSLS kako bi veličali njihova djela i dobili izbore a ujedno mene svakodnevno blatili iznoseći neistine. Sada kada postoje dokazi očekujemo sankcioniranje i onih koji su naručivali objave, plaćali ih ali i bili teklići tj. nosili novce.

Podmićivanje i kupovanje vijećnika radi ostvarivanja većine u Gradskom vijeću još je teže kazneno djelo. Pitanje je kako bi se razvijala situacija da je sve bilo regularno. Na žalost u Kutini je stvoren kriminalni milje, činjenje kaznenih djela postalo je normalno i svakodnevno i to se mora promijeniti. Sada je prilika. Nadam se da će ova situacija s uhićenjima promijeniti svijest građana a osobito Gradskih vijećnika i navesti ih da razmišljaju svojom glavom a ne prema nečijoj direktivi.”

Jasminka Molnar

Treba reći da je gospođa Jasminka Molnar u svom gostovanju na N1 televiziji 22.listopada upozorila na sva događaje koje sada navodi USKOK kao i na čemu temelji svoje istražne radnje :

“U Kutini se nakon što je zviždačica Adrijana Cvrtila razotkrila način na koji se kupuje većina u Gradskom vijeću ništa nije promijenilo. Osobe koje su tome sudjelovale dobile su nove funkcije, a počela je jedino procedura smjene zviždačice sa mjesta direktorice tvrtke Eko Moslavina. Zastupnica u Gradskom vijeću Jasminka Molnar objasnila je kako gradonačelnik Kutine sa svojim suradnicima zamišlja korištenje GDPRa i kako objašnjava zašto odbija javno objaviti životopise kandidata koji bi trebali za sjesti na funkciju s koje želi ukloniti zviždačicu.”

Jasminka Molnar u svom gostovanju na N1 televiziji 22.listopada

Autor :M.M.