Izvor slike: Totalno HR

MOST-ov Marko Sladoljev ispred Sabora je održao konferenciju za novinare zbog toga što je kako kaže, osobama s invaliditetom oduzet novac, dok se javnom sektoru sredstva nisu smanjivala. Za Dnevno na Markovom Trgu progovorio je i u pregovorima između MOST-a i Škore i potvrdio prepreku o kojoj smo već pisali. Koalicije HDZ-a i Škore nema ukoliko se Škori pridruži i MOST.

“Ministar Aladrović odlučio je posegnuti u džep onih najslabijih, a to su osobe s invaliditetom. Radi se o osobama koje inače teško žive. Kroz akciju Plavo srce dobro sam upoznao situaciju i znam s kojim se sve životnim teškoćama suočavaju. Njihov život je skuplji od našeg i onda se njima ukida novac, a istovremeno HDZ ne smanjuje broj općina, županija i općina što je logično jer dolaze izbori. Mi smo predlagali da se režu sredstva u državnoj upravi, predlagali smo uštede ali sve to nije prihvaćeno. Da će se sredstva ukinuti, nije znala ni pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, ali vjerujem da će ona, a i drugi zastupnici reagirati”, rekao je Sladoljev našem novinaru.

“Što se tiče pregovora MOSTA-a sa političkom platformom Miroslava Škore oko zajedničkog izlaska na izbore, Sladoljev je za Dnevno.hr otkrio kako je upravo HDZ prepreka toj koaliciji. ” Ono što mogu reći jest to da Gordan Jandroković želi kadrovirati u toj koalciji. Rekao je kako mu u toj koaliciji jedino nije prihvatljiv MOST. Prošle godine je Milanka Opačić rekla kako joj se MOST gadi. Ako smo uspjeli postići to da se MOST gadi ljudima poput Milanke Opačić i Gordana Jandrokovića onda možemo reći da smo na pravom putu”.

Na pitanje o tome postoji li ikakva šansa da se MOST pridruži koaliciji HDZ-a i Miroslava Škore, Sladoljev poručuje kako je misija mosta razbiti duopol HDZ-SDP. Očito je da će ova treća opcija skupiti značajan broj glasova i da će uvjetovati pregovore, a MOST-ove zastupnike se ne može kupiti, to smo već dokazali”, zaključio je Sladoljev.

AUTOR: Dnevno.hr