Predsjednik sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da su gotovo svi koji su u Jasenovac došli odati počast žrtvama ustaškog logora bili u jednoj koloni osim predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je došao ranije.

Foto : Screenshot

“Svi koji su bili ovdje, bili su u jednoj koloni, osim predsjednika Republike koji je bio ranije pa ta pitanja postavite njemu”, odgovorio je Jandroković na novinarsko pitanje o izostanku zajedničkog odavanja počasti predstavnika vlasti. 

Predsjednik sabora smatra kako nije ni toliko važno tko je kada položio vijenac i tko se kada poklonio žrtvi.

“Puno je važnije da i dalje obilježavamo ovaj dan i da Hrvatska i dalje ima jasan stav prema antifašizmu, ali isto tako da oštro osuđuje zločine koji su počinjeni u ime NDH”, poručio je Jandroković.

“Kao hrvatski sabor još jednom osuđujemo ustaški režim koji je činio zlo”

Hrvatski sabor i ove je godine pokrovitelj komemoracije u Jasenovcu, gdje su mnogi ljudi došli komemorirati žrtvu i izraziti suosjećanje s članovima obitelji ubijenih u logoru.

“Kao hrvatski sabor još jednom osuđujemo ustaški režim koji je činio zlo i ubijao ljude zbog njihove nacionalne, vjerske ili političke pripadnosti i želimo poslati poruku mladima da zlo postoji i da sloboda, mir i demokracija ne dolaze sami od sebe, već se za njih treba boriti”, poručio je Jandroković izrazivši zadovoljstvo što je sve prošlo dostojanstveno.

Autor : redakcija hr-vjesnik