Izvor slike: Večernji.hr (screenshot)

Gordan Jandroković posljednjih tjedana vodi male predizborbe bitke s političkim suparnicima koji ga napadaju – prvo s Davorom Bernardićom koji ga je nazvao rektalnim alpinistom, a ovih dana s novim zvijezdama Mosta, Ninom Raspudićem i njegovom suprugom Marijom Selak Raspudić.

Predsjednik Sabora gostovao je u RTL Direktu gdje je komentirao navedeno, ali i predizbornu kampanju i izbore koji će se održati 5. srpnja.

Podsjetimo, Nino Raspudić u Nedjeljom u 2 rekao je kako “lovi Jandrokovića u izbornoj jedinici”, na što je ovaj reagirao tako što je objavio status u kojem je izjavio kako on ima “troje djece… S istom ženom”, aludirajući na činjenicu da je Raspudić (koji zastupa konzervativne stavove) razveden i ima dvoje djece s dvije žene.

Marija Selak Raspudić rekla je pak Jandrokoviću da mu je “najveća noćna mora da mu se u Saboru pojavi Nino Raspudić”. Izazvala ga je i da se stavi na posljednje mjesto na listi.

“Već sam stvarno dugo u politici i prošao sam različite situacije, vodio različite političke bitke, ali ova je najbizarnija. Sve sam rekao što sam imao, ne želim više polemizirati, želim obitelji Raspudić svako dobro”, rekao je Jandroković i dodao da više ne želi davati naslove.

“Podatak o 808 preferencijalnih glasova je točan, ali 2015. sam osvojio 8100 glasova, preko 12 posto kada sam u šestoj jedinici bio na trećoj poziciji. Kada sam se borio za preferencijalne glasove ja sam ih i osvajao. 2016. sam bio glavni tajnik i voditelj kampanje i nisam uopće sudjelovao u kampanji tako da taj rezultat i nije mogao biti puno veći jer sam se bavio drugim stvarima. Ovog puta idem po preferencijalne glasove i osvojit ću ih puno”, rekao je predsjednik Sabora.

Što se tiče najavljene tužbe protiv Bernardića, kazao je da se na tome radi i da će pravovremeno obavijestiti javnost.

Obzirom da se Gordan Jandroković grozi da će osvojiti više preferencijalnih glasova od drugih suparnika, posebice više od Nine Raspudića, svakako će biti zanimljivo pratiti odvijanje daljnje situacije u predizbornoj kampanji, a nekoliko sati nakon izbora konačno ćemo imati uvid u podatak koliko je stvarno Jandroković omiljen među biračima HDZ-a.

AUTOR: HR-vjesnik