Izvor slike: HR-vjesnik

HDZ je objavio nositelje svojih izbornih lista za sve izborne jedinice, pa tako i za II. izbornu jedinicu, koja obuhvaća istočni dio Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i istočni dio Grada Zagreba.

Tako će u II izbornoj jedinici HDZ-ovce predvoditi Gordan Jandroković.

S druge strane političkog spektra listu Restart koalicije (SDP, HSS, HSU, GLAS, Snaga) u II izbornoj jedinici predvoditi će SDP-ov Rajko Ostojić. Na toj listi će se najvjerojatnije naći i predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer, koji je blizak predsjedniku Davoru Bernardiću, a u prilog mu ide i podatak što je predvodio županijski SDP u uvjerljivoj pobjedi na izborima za EU parlament i na predsjedničkim izborima.

Čelnik županijskog SDP-a i pretendent na konačnu listu Mladen Kešer nije nimalo impresioniran HDZ-ovim izborom Jandrokovića za predvodnika liste II izborne jedinice, pa je to komentirao na svojoj facebook stranici.

Dajte nekog jačeg za II. izbornu jedinicu, Gordana Jandrokovića mogu pobjediti sam u prvom poluvremenu – komentirao je Kešer.

Izvor slike: Facebook (screenshot)

Mladen Kešer je inače poznat u javnosti kao političar, načelnik, vinogradar, gospodarstvenik, glazbenik, te jednostavno, kako ga vole zvati simpatizeri – čovjek iz naroda.

U imovinskoj kartici upisao je čak 279 nekretnina, a posjeduje kuće, vinograde, voćnjake, livade, oranice i brojne druge nekretnine. Upisao je 896 tisuća eura ušteđevine, suvlasnik je četiriju tvrtki, a kako i sam kaže, ostale Općine mu duguju osam i pol milijuna kuna. Posjeduje i Gibsonovu gitaru vrijednu 40 tisuća kuna.

Kešer je prvi put za načelnika izabran 2001. godine i uopće ne prima naknadu za svoj posao. Kaže da u politiku nije ušao kako bi riješio svoju egzistenciju jer mu to nije potrebno kao drugima koji nikada nisu radili u realnom sektoru, već su direktno s fakulteta zasjeli u saborske ili ministarske fotelje, bez dana radnog iskustva.

Tvrdi da sve što ima naslijedio je od pokojnog oca.

AUTOR: HR-vjesnik