Izvor slike: HR-vjesnik

Gradonačelnik metropole Milan Bandić ponovno je bio darežljiv prema filmskom redatelju Jakovu Sedlaru.

Kako je vidljivo u dokumentu Akt gradonačelnika, 22. srpnja donio je Zaključak o prihvaćanju sklapanja Sporazuma o suradnji na izradi dokumentarnog filma „Zagreb 2020 – prije i poslije potresa“. Dokumentarac koji će režirati Sedlar, Zagrepčani će platiti 242 tisuće kuna.

Kako se navodi u obrazloženju Zaključka, tvrtka Oluja film j.d.o.o. obratila se Gradu Zagrebu s prijedlogom za suradnju na izradi dokumentarnog filma koji bi se koristio u humanitarnim akcijama, prijavama za EU projekte, ali i u promotivnim aktivnostima.

“Cilj projekta je dokumentirati posljedice koje je 22. ožujka 2020. godine uzrokovao razorni potres u Zagrebu, kada su uništeni mnogi obiteljski domovi, crkve, muzeji i druge građevine u Zagrebu i okolici, a samim filmom dodatno informirati i senzibilizirati javnost”, piše dalje u obrazloženju.

Zanimljivu stavku oko Sedlarova filma u Aktima gradonačelnika prvi su uočili novinari emisije Radio Studenta “Strah od slobode”. Oni su javnost nedavno obavijestili i kako mu je Sveučilište u Zagrebu za film “Hrvatske sportske legende” isplatilo gotovo 275.000,00 kuna, a o čemu je Telegram također pisao.

Sedlar je i u listopadu prošle godine od Grada Zagreba za film “Monsignor” dobio 100.000 kuna.

Izvor slike: Facebook

AUTOR: Telegram