Izvor slike: Slobodna Dalmacija

Iako se činilo da bi Peđa Grbin mogao biti jedini kandidat za novog predsjednika SDP-a, izgleda da baš iz svoje rodne Pule Grbin dobiva zanimljivog konkurenta i pretendenta na rukovodeću fotelju u najvećoj oporbenoj stranci.

Naime, poslovni konzultant i član Gradskog odbora SDP-a Pula Marino Percan najavio je da će se kandidirati za mjesto predsjednika stranke nakon što je Davor Bernardić odlučio podnijeti ostavku razočaran rezultatima parlamentarnih izbora.

Premda Percan široj javnosti nije previše poznat u njegovom kraju znaju ga kao konzultanta za trgovačko pravo i pravo društva. Ovaj odabir profesije ne čudi budući da je Percan završio pravo i poslijediplomski specijalistički studij na katedri za trgovačko pravo i pravo društva u Zagrebu. Trenutačno radi na doktoratu, a uza sve je sveučilišni specijalist za trgovačko pravo i pravo društva.

Izvor slike: Direktno.hr (screenshot); Marino Percan i Davor Bernardić

O svojoj kandidaturi za predsjednika SDP-a ovaj je potencijalni vođa socijaldemokrata progovorio i na društvenim mrežama.

”Stajališta sam da nam nije dovoljan niti Restart niti Refresh stranke već jedna konkretna unutarstranačka ‘revolucija’ koja bi se odvijala kroz korijenite promjene Statuta stranke gdje bi gradske i županijske organizacije dobile presudne uloge u sastavljanju lista za Hrvatski sabor, gdje bi član stranke kao saborski zastupnik mogao biti najviše dva mandata, gdje bi svaka županijska organizacija birala svoga predstavnika u predsjedništvu stranke… i još dosta promjena. Tu sam ”, komentirao je Percan.

Iz neslužbenih izvora u javnosti su već plasirane špekulacije i nagađanja da je Marino Percan trojanski konj instaliran od vrha SDP-a, a možda i od samog Bernardića, koji bi bio zadužen da pokupi određeni dio glasova iz Istre i time smanji šanse Grbinu da uđe u drugi krug.

AUTOR: HR-vjesnik