Društvo uzgajivača Moslavina početkom studenog priredilo je Izložbu hrvatskih pasmina malih životinja i 31. međužupanijsku izložbu.

Foto: hr-vjesnik

Izložba je održana u Sportskom centru Kutina od 5.- 7. studenog. Posjetitelji su mogli vidjeti oko 1000 životinja od strane 120 izlagača i to golubova, kunića, peradi i ptica.

Foto: hr-vjesnik

Posebno su bile izložene priznate hrvatske pasmine i to zagorska pura, dravska guska, hrvatski opaljeni kunić, kokoš Hrvatica, posavska kukmasta, međimurska kokoš. Od golubova predstavljen je sisački prevrtač, brodski prevrtač, zagrebački prevrtač, baransjki golub.

Foto: hr-vjesnik

Glavni sponzori izložbe su Grad Kutina, Sisačko-moslavačka županija, Grad Popovača, Turistička zajednica Grada Kutine i Ministarstvo poljoprivrede RH.

Foto: hr-vjesnik


  Društvo će dodijeliti nagrade za najbolje ocijenjene životinje, a posebne nagrade dodjeljuje Hrvatski savez uzgajatelja golubova, peradi, kunića ,ptica i zamorčića.

Foto: hr-vjesnik

Uz bogatu tombolu malih ljubimaca ulaz za djecu je besplatan. Za odrasle ulaznica iznosi 10 kn uz COVID putovnicu i pridržavanje epidemioloških mjera.

Foto: hr-vjesnik