Izvor slike: ePodravina (screenshot)

Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije u Ulici Josipa Vargovića u Koprivnici ima nove službene prostorije.

Jučer su na svečano otvorenje stigli izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te njegov zamjenik Ratimir Ljubić, kao i Zorislav Srebrić i Damir Vrbanović te drugi.

Predsjednik Saveza Robert Markulin tom prilikom kazao je kako je iznimno ponosan na prostorije, rekavši kako su one zalog za 60 klubova Koprivničko-križevačke županije, odnosno za 6000 registriranih igrača. Vjeruje kako su klubovi i Savez time za dug period zbrinuti u novim prostorijama.

Izvor slike: ePodravina (screenshot)

– Prostor je golemim dijelom napravljen zahvaljujući HNS-u koji je najviše uložio i, naravno, Koprivničko-križevačkoj županiji koja nam je stalno potpora u radu. Pomogli su i nam oko samoga uređenja. Zahvaljujem županu i dožupanu koji surađuju u radu saveza. Prostor je na ponos svima, nadamo se kako ćemo jednoga dana imati dovršen stadion i, eventualno, kamp za mlađe uzraste – rekao je Markulin.

Podsjetimo, krajem prošle godine baš se taj prostor našao u lokalnim i državnim medijima, jer ga je saborski zastupnik i najmoćniji čovjek koprivničkog HDZ-a Damir Felak prodao Hrvatskom nogometnom savezu, po kvadratu gotovo triput skuplje od tržišne cijene.

Felaka su novinari tada pitali kako komentira takvu vrstu poslovanja i smatra li to nemoralnim, a on je bio kratak. 

“Markulina poznajem već 40 godina. Koprivnica je mali grad, svi se poznaju i po tome ispada da ne bih smio s nikim ništa raditi. Nismo se ništa dogovarali, raspisan je natječaj i ja sam im ponudio prostor po određenoj cijeni. Ispalo je da sam najpovoljniji. I to je sve”, rekao je HDZ-ov zastupnik.

Izvor slike; HR-vjesnik

Felak je prostor od 96 kvadrata prodao HNS-u po cijeni od 700.000 kuna, a nasuprot Felakovog poslovnog prostora, u prizemlju istog kompleksa, u isto vrijeme prodavo se još jedan lokal, onaj Moda Marine od 297 kvadrata. Prostor je, doduše, dvoetažni, ali zato je cijena osjetno niža od Felakove.

Vlasnica je za njega tražila oko 100.000 eura, odnosno manje od 340 eura za kvadrat. Županijski nogometni savez svoj je kvadrat platio gotovo triput više najmoćnijem čovjeku koprivničkog HDZ-a Damiru Felaku.

AUTOR: HR-vjesnik