Izvor slike: HR-vjesnik

U Koprivničko-križevačkoj županiji 2021. godina počela je burno na političkoj sceni. Političke igre su krenule i već je odavno užarena atmosfera na relaciji Lacković – Koren – Kešer.

Obzirom na to da se krajem svibnja održavaju lokalni izbori, Radio Križevci su proveli istraživanje rejtinga političkih aktera u Podravini i Prigorju.

Istraživanje javnog mnijenja za Radio Križevce provela je Agencija XBX komunikacije koristeći CATI metodu, na uzorku od 1000 punoljetnih žitelja Koprivničko-križevačke županije, s 95%-tnim stupnjem pouzdanosti.

Župan Koren i dalje najpopularniji, Kešer mu se opasno približio

Istraživanje je pokazalo da ni jedan od potencijalnih kandidata ne može pobijediti u prvom krugu svibanjskih izbora. Po tome bi se vodila neizvjesna borba u drugom krugu između sadašnjeg župana Darka Korena i po svemu sudeći njemu trenutno najvećeg konkurenta Mladena Kešera.

Kad je riječ o potencijalnim kandidatima za župana koprivničko-križevačkog, najbolje kotiraju aktualni župan i čelni čovjek stranke Mreža Darko Koren (35,44%) te SDP-ov poduzetnik i načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer (25,25%) koji je ujedno i prvi čovjek koprivničko-križevačkog SDP-a.

Predsjednika koprivničkog HDZ-a i dožupana Ratimira Ljubića kao budućeg župana vidi 19,55%, a njegova kolegu saborskog zastupnika Darka Sobotu 6,11% ispitanika. Nezavisni Željko Lacković izbor je za 9,57%, dok je neodlučnih 4,07%.

Kako prenose Radio Križevci, oni će nadolazeće izbore pratiti na drugačiji način. Provodit će mjesečna istraživanja preferencija glasača za lokalne izbore za župana Koprivničko-križevačke županije. Uskoro će objaviti i anketu rejtinga stranki za ovu županiju.

AUTOR: HR-vjesnik