Izvor slike: Index.hr (screenshot)

U cijelom svijetu autoindustrija je stala, a neke tvornice su se prebacila na proizvodnju opreme za borbu protiv koronavirusa, ali ipak neke tvornice ne staju s radom, a vezane su uz autoindustriju. 

Kad je Amerika u pitanju, stvari su kristalno jasne. Najmanje jedna GM-ova tvornica nastavila je s radom i pritom nije mijenjala asortiman. Tako GM-ova tvornica u Moraineu u saveznoj državi Ohio ne staje s proizvodnjom 6,6-litrenih V8 dizelskih motora. Stvari postaju jasnije kada kažemo da ti motori pokreću vojni Oskosh JLTV (Joint Light Tactical Vehicle), model koji mora u američkoj vojsci zamijeniti sada već zastarjeli Hummer.

Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Zanimljivo je da je GM tvornicu zatvorio još 20.ožujka, a potom je na zahtjev tvrtke Banks Technologies istu otvorio. Paralelno se otvorio i drugi pogon, onaj u Azusi u Kaliforniji.

“GM-ova posvećenost proizvodnji Oshkosh JLTV vozila i američkoj sigurnosti ne može biti prikazana i procijenjena na višoj razini od ove. U ovom činu beskompromisnog patriotizma, sa sigurnosti i zdravljem na umu, radnici iz obje kompanije, DMAX i Banksa, ponosno nastoje podržati nacionalnu sigurnost u kriznim vremenima. Ovo je prava američka priča”, kaže Gale Banks iz Banks Powera.

Recimo i kako dijelovi tvornica u kojima se ne proizvodi vojni program ostaju zatvoreni do kraja mjeseca.