Izvor slike: Prigorski.hr

Kalnička mljekara “Kalničanka proizvodi” i Kalnička poljoprivredna zadruga donirali su polutvrdi sir i Kalničko vino Mjesnom odboru Dankovec za 100 potresom ugroženih obitelji s područja Grada Zagreba – prenosi portal Prigorski.hr.

Podjela ove donacije, koju na kućne adrese obavlja Stožer civilne zaštite Grada Zagreba u tijeku je i biti će odrađena do Uskrsa.
Vlasnik navedenih poduzeća je obitelj Mladena Kešera koji je zajedno s svojim direktoricama Martinom Vidmanić i Danijelom Modrić, uručio donaciju potresom ugroženim obiteljima.

Mladen Kešer (SDP) je poznati poduzetnik u Prigorskom kraju, a ujedno i načelnik Općine Kalnik u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Kešer je osim ove donacije, ponudio Mjesnom odboru Dankovec i pomoć u građevinskim radovima te izradi tehničke dokumentacije za stradale obitelji potresom.

Izvor slike: Prigorski.hr

– Pozivam sve Općine u Koprivničko–križevačkoj županiji da se svi uključimo i da zajedno pomognemo svatko jednoj ulici ili mjesnom odboru, a o javnim objektima pobrinut će se Grad Zagreb, poručuje Mladen Kešer.

“Očekujem solidarnost od općina i gradova i njihovih čelnika, a mi pojedinci možemo biti solidarni i dati pomoć od srca kroz radove na sanaciji, donaciji hrane i materijala” – istaknuo je Kešer i na kraju čestitao Uskrs svim stanovnicima.

Izvor slike: Prigorski.hr

Kešer je sa svojim suradnicima ovu hvale vrijednu donaciju odradio na Veliki petak, a mi smo njega na Veliku subotu nazvali jer nas interesira kako mala općina, koja je jedna od najsiromašnijih u Koprivničko-križevačkoj županiji, može pomoći glavnom gradu Hrvatske.

“Nemojte podcijeniti niti jednu općinu u Hrvatskoj, svaka ima svoju funkciju, no bitni su ljudi koji s njom upravljaju.
Mjesni odbor Dankovec i Čučerje su ruralni dio Grada Zagreba i kao takvi su zaboravljeni, a vrijedi ona stara poslovica – daleko od oka daleko od srca.
Ovog trenutka gradonačelnik Milan Bandić je u velikom problemima i imam osjećaj da mu treba pomoći. Ovdje nema mjesta politikanstvu i političkim prepucavanjima, jer ljude koji su stradali u potresu politika i nadmudrivanje ne interesira, oni su ostali bez kuća.
Treba prionuti poslu i napraviti plan te bez oklijevanja hitno krenuti u rješavanje sanacije šteta od potresa.
Nakon Uskrsa pokrećem veliku akciju za Mjesni odbor Dankovec stoga i ovim putem pozivam sve vaše čitatelje i čitatelje drugih medija, da mi se pridruže kako bi zajedno pomogli stradalim obiteljima u ruralnim dijelovima Zagreba.
Poslao sam pismo gradonačelniku Grada Zagreba jer ne bih volio da se nitko bogati i skuplja jeftine političke poene na suzama stradalih obitelji” zaključno je konstatirao Kešer.

Izvor slike: Prigorski.hr