Hrvatska veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj komentirala je smrt 27-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

Foto : Screenshot

“Pa obitelj je, naravno, u šoku, napustili su Skoplje, u ovom trenutku je teško reći koje mjere će poduzeti i što će tražiti odštetu ili kako će već postupiti. Mi smo im pružili svu ljudsku podršku i konzularnu pomoć, a dalje ćemo vidjeti kada budu došli rezultati istrage”, rekla je veleposlanica Tiganj u razgovoru za RTL.

Pogrešna procjena ili zataškavanje?

U bolnici i dalje traje inspekcija oko toga zašto je prvo objavljeno da je Tot preminuo od srčanog udara, napominjući da nije bilo vidljivih ozljeda. Mnogi se pitaju je li riječ o pogrešnoj procjeni ili zataškavanju.

“Zbog tih kontradiktornih informacija koje su prvotno plasirane iz bolnice i policije da na tijelu preminulog Denisa nema tragova nasilja, a nakon provedene obdukcije koja je dala drugačije rezultate, slijedom toga je ministar zdravstva pokrenuo istragu. Državno odvjetništvo je dalo kvalifikaciju kaznenog djela – ubojstvo”, kazala je Tiganj.

Tota je napalo troje ljudi

Podsjetimo, hrvatski rukometaš Denis Tot umro je prošli tjedan nakon što ga je troje ljudi napalo ispred noćnog kluba Privilege u Skoplju. Nakon kraće verbalne svađe, trojac je nasrnuo na Tota i zadao mu više udaraca šakama i nogama.

Tot je od udaraca pao i potiljkom udario u asfalt te izgubio svijest. Osumnjičeni su ga nastavili udarati po glavi, a potom su, ne pomažući mu, pobjegli. Osoba zaposlena u noćnom klubu pozvala je hitnu pomoć, nakon čega je nesretni Tot dovezen u Kliniku Marija Terezija, gdje je preminuo.

Autor : redakcija hr -vjesnik