Izvor slike: Bljesak.info

Nažalost, hrvatski rukometaši ni u svom trećem finalu na europskim prvenstvima nisu uspjeli osvojiti zlato, jedinu veliku medalju koja im nedostaje. Do sada smo dva puta igrali u finalima, 2008. i 2010., ali smo oba puta poraženi. U Norveškoj smo izgubili od Danske, a dvije godine kasnije u Austriji od Francuske.Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, povela je 3:1 pa 8:6 i 9:7. U 19. minuti Hrvatska je imala i tri gola viška (10:7), međutim u posljednjih 10 minuta upali smo u krizu i do kraja poluvremena zabili smo samo jedan pogodak, a primili pet za španjolskih 12:11 na poluvremenu. U prvom poluvremenu hrvatski vratari Marin Šego i Matej Ašanin imali su svega dvije obrane, dok je njihov kolega na suparničkoj strani Gonzalo Perez de Vargas sakupio šest obrana.

Izvor slike: Facebook

U prvih pet minuta nastavka Španjolska je pobjegla na +4 (16:12), međutim, Hrvatska se uspjela vratiti. U 49. minuti je uspjela izjednačiti na 18:18, a šest minuta prije kraja i povesti 19:18. Španjolska je minutu i pol povela 21:20, a kada je Dušebajev zabio za 22:20 25 sekundi prije kraja, bilo je gotovo.

Španjolsku su do zlata predvodili Aleix Gomez Abello s pet i Jorge Maqueda s tri gola, dok je Gonzalo Perez de Vargas imao osam obrana. Kod Hrvatske najefikasniji su bili Domagoj Duvnjak s pet i Igor Karačić s četiri gola.  Domagoj Duvnjak proglašen je najboljim igračem finala, ali i MVP-jem cijeloga prvenstva.

Izvor slike: Facebook

Ostaje utjeha kako su hrvatski rukometaši osvojili šestu medalju na europskim prvenstvima, pri čemu treće srebro (2020, 2010, 2008) uz tri bronce (2016, 2012, 1994).

Ostavši bez europskog zlata, hrvatska reprezentacija je ostala i bez direktne vize za Olimpijske igre u Tokiju pa će morati u kvalifikacije. Od 17. do 19. travnja igrat će se tri olimpijska kvalifikacijska turnira za koje su već određeni domaćini – Francuska, Norveška i Njemačka. Hrvatska je smještena na turnir s Francuskom i Portugalom i još jednom afričkom ekipom.

U finalu smo gledali još jednu dramatičnu utakmica, no nažalost ovaj put pobjeda je otišla na suparničku stranu.

U susretu za broncu Norveška je u subotu pobijedila Sloveniju s 28:20 osvojivši svoju prvu medalju na europskim prvenstvima.

Iduće europsko prvenstvo igrat će se od 14. do 30. siječnja 2022. u Slovačkoj i Mađarskoj.

Izvor slike: Facebook