Hrvatska je izgubila od Španjolske 5:3 nakon produžetaka i tako ispala s Europskog prvenstva.

U dramatičnoj utakmici “vatreni” su se čudesno vratili golovima Oršića u 85. minuti i Pašalića u 2. minuti sudačke nadoknade, ali u produžecima se Španjolska pokazala ipak prejakom.

Foto: hr-vjesnik

Španjolska je bolje ušla u utakmicu i uspostavila kontrolu, ali Hrvatska je bila ta koja je povela. U 20. minuti Pedri je vratio loptu svom vrataru s otprilike 40 metara, a Unai Simon je nije uspio primiti, već mu je ona preko noge ušla u gol.

“Vatreni” su se nakon vodstva probudili i stvorili nekoliko potencijalno opasnih situacija, ali u 38. minuti Španjolci su iskoristili situaciju u kojoj je Rebić izašao izvan terena kako bi popravio svoju opremu te je Sarabia pogodio za 1:1.

Foto: hr-vjesnik

Španjolska je puno konkretnije ušla u drugi dio i stigla u vodstvo u 57. minuti, kada je Torres prošao po lijevoj strani i ubacio za Azpilicuetu koji je iz blizine pogodio glavom za 2:1. Hrvatska je pokušavala doći do izjednačenja, a najbliže tome je bio Joško Gvardiol u 67. minuti.

No, deset minuta kasnije Gvardiol se išao osvježiti nakon dosuđenog slobodnog udarca za Španjolsku i zbog toga nije bio gdje je trebao biti. Pau Torres je to primijetio i poslao loptu za svok prezimenjaka Ferrana koji je lagano prošao Gvardiola i zabio za 3:1.

Mislav Oršić je u 85. minuti vratio nadu “vatrenima” svojim pogotkom nakon asistencije Luke Modrića, a onda je Mario Pašalić u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio glavom nakon ubačaja Oršića i odveo utakmicu u produžetke.

“Nažalost, nismo uspjeli proći, ali odigrali smo jednu jako dobru utakmicu”, rekao je Mislav Oršić, koji je ulaskom vratio tračak nade svjetskim doprvacima protiv Španjolaca

Tamo su “vatreni” bolje krenuli i imali jednu izglednu priliku koju je Kramariću obranio Simon, ali onda je Brekalo krivo procijenio let lotpe i omogućio Morati pogodak za 4:3, dok je tri minute kasnije Oyarzabal povećao na 5:3.

Foto: hr-vjesnik

Španjolci sada u četvrtfinalu čekaju boljeg iz susreta Francuske i Švicarske.