Izvor slike: Damir Spehar/PIXSELL

HSLS-ov Dario Hrebak bio je gost na N1 Televiziji.

Komentirao je navode da nije inzistirao na glasanju u Saboru o HGK zbog političkog dogovora da HDZ neće ići na lokalne izbore u Bjelovaru. Oštro to demantira.

“Koliko ja imam informaciju, HDZ je jučer donio odluku da ide s kandidatom u gradu Bjelovaru. Ja sam prije četiri godine izašao i u prvom krugu smo pobijedili i HDZ-ovog i SDP-ovog kandidata. Očekujem istu priču da će se dogoditi i na ovim izborima za nekoliko mjeseci”, kaže.

Dodaje da HDZ ima svog kandidata, a HSLS na županijskoj razini izlazi samostalno sa svojom listom koju će on nositi.

“Ja sam stavio svoju političku karijeru na kocku, nisam ništa propustio. Most tada nije imao većinu. Nisam tako poljički naivan da bih išao mijenjati nešto s oporbom. Jako puno saborskih zastupnika je nedostajalo, oporba nije imala dovoljno zastupnika.

Ono što sam ja osobno htio i ono što smo mi iskoristili priliku jest da pokrenemo vlastitu inicijativu, iz vladajućih. Mi isto osluškujemo što je volja građana. HGK je postao sve ono što ne bi trebao biti – ne želimo tvorevinu koja je sama sebi svrha. Mi u Bjelovaru nismo prirez ukidali preko noći, nego tri godine”, zaključio je Hrebak.

AUTOR: HR-vjesnik