ODLAZAK HORVATINČIĆA U ZATVOR

Tomislav Horvatinčić napokon se javio na izdržavanje zatvorske kazne u Remetinec.

Podsjetimo, nakon što mu je zbog zdravstvenog stanja više puta odgađan odlazak na odsluženje kazne nakon što je pravomoćno osuđen za pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara, danas se konačno morao javiti na odsluženje kazne. 

Pomorska nesreća koju je izazvao Horvatinčić, vrijedi to napomenuti, dogodila se 2011. godine. Osuđen je, podsjetimo, na četiri godine i deset mjeseci. Pravomoćno.

 ODLAZAK HORVATINČIĆA U ZATVOR

“Žalim što sam sudjelovao u nesreći. Idem u jednu instituciju, čuo sam jako dobre stvari o zatvorskom sustavu. Ovo je jedan od najhumanijih zatvora u EU. Ovo moje naprasno prekinuto liječenje će se nastaviti u zatvorskom sustavu. 

U ovih 10 godina nijedan dan, nijedna rasprava nije odgođena zbog mene. Imao sam teške bolesti. Ja sam ispoštovao zakonsku proceduru, bit ću dobar zatvorenik, nadam se da ću se izliječiti do prosinca. Ova kazna… Jesam li ja ubio namjerno to dvoje ljudi? Da vidimo tko je najinteligentniji za odgovor. Od mene ste napravili metu. Ovo se nije dogodilo u zadnjih 100 godina. Da je bio nehaj, bila bi manja kazna. Vi ste svojim informiranjem i pritiskom tome pridonijeli. Ja bih bio najsretniji da ste napisali da sam dao milijun kuna u Zakladu Ana Rukavina, malom Šimunu ja plaćam liječenje, puno novih radnih mjesta sam otvorio…”, rekao je Horvatinčić dok je ulazio u zatvor.

“Ova nesreća se mogla svakome dogoditi. Ja žalim zbog toga. Djeci ništa ne može vratiti roditelje, ali ja sam njima dao 400.000 kuna, nakon čega su oni povukli žalbu na moju oslobađajuću presudu”, dodao je.

“Ovo je neljudski”

“Minimalno ljudsko bi bilo da zatvorenik dođe koliko-toliko zdrav, a ne na štakama”, požalio se. 

Autor: M.M.