Izvor slike: Otvoreno.hr

Saša Dujmić, član uprave HEP-a koji se našao pod proširenom istragom USKOK-a protiv bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac, kandidat je na listi za sabor Hrvatske narodne stranke u X. izbornoj jedinici.

Dujmić će u Sabor pokušati ući s pretposljednjeg, 13. mjesta na listi, za što objektivno nema nikakve šanse. No, sama činjenica da se našao na popisu HNS-ovih kandidata govori kako stranka računa da bi Dujmić mogao pomoći u borbi za saborski mandat, koji HNS na prošlim parlamentarnim izborima u X. jedinici nije osvojio, prenosi portal Telegram.

Listu HNS-a u izbornoj jedinici koja obuhvaća južni dio Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvansku županiju nosi još jedan kadar iz države firme, Valentin Dujmović, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda. Telegram je svojevremeno pisao o njegovoj neuspješnoj parnici protiv lokalnog portala.

Telegram je danas doznao da je Saša Dujmić pod istragom zbog toga što USKOK sumnja da je sredio posao na neodređeno Biserki Vujić, sestri Josipe Rimac. Vujić je u Elektri Šibenik dobila ugovor na neodređeno, za što je Dujmić osobno dao suglasnost. Istražitelji tvrde kako za produljenje ugovora gospođi Vujić nije bilo uvjeta. Zbog ovog poteza Dujmić je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti, dok se Josipi Rimac na teret stavlja trgovanje utjecajem

Predrag Štromar, koji je prije nešto više od mjesec dana izabran za novog predsjednika HNS-a, prilikom svoje inauguracije opisao je kako zamišlja stranku u budućnosti pod svojim vodstvom.

“Politički rad ne vidim kao igru od koje će koristi imati isključivo oni koji je igraju. Dok drugi galame, izvikuju fraze, podmeću i trguju, sa svojim suradnicima, želim raditi na projektima koji mijenjaju živote naših sugrađana”, rekao je Štromar tada.

Očito, USKOK smatra da je Saša Dujmić doista značajno promijenio život Biserke Vujić. Danas u HNS-u širenje istrage na njega nisu željeli komentirati, jer nisu dobili nikakvu informaciju o tome, prenosi Telegram.

AUTOR: Telegram