Aktualni predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman i Pavo Kostopeč predali su potreban broj potpisa za kandidaturu za tu funkciju, doznaje se iz zagrebačkog HDZ-a.

Foto: hr-vjesnik

Herman je u subotu predao oko 3300 potpisa, a Kostopeč njih 1624.

Kandidaturu za predsjednika zagrebačkog HDZ-a ranije je bio najavio i kipar Ivan Kujundžić, no, od toga je odustao objavivši to prije nekoliko dana na svom facebook profilu.

Potreban broj potpisa za potpredsjednike zagrebačke Gradske organizacije predali su ministri Nikolina Brnjac i Josip Aladrović te Mario Župan, Frane Barbarić, Helena Melovnik Zrinjski, Josip Komšo, Davor Laura i Ninoslav Vranješ.

Za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije jedini je kandidat aktualni predsjednik te organizacije Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a.

Za potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije iz Turkovog tima kandidirali su se Božidar Škrinjarić, Krešimir Ačkar,  Javor Bojan Leš te Tomislav Masten.

Kandidati za izbor predsjednika i potpredsjednika teritorijalnih organizacija HDZ-a morali su do 2. listopada predati kandidacijske liste s najmanje tri posto potpisa podrške članova teritorijalne organizacije HDZ-a.

Izbori za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke, organizacija HDZ-a gradskih četvrti i zagrebačke Gradske organizacije održat će se 17. listopada (prvi krug), a bude li potrebno, drugi krug bit će 24. listopada.

Autor: M.M.