Novi saziv sabora odlazi na dvomjesečnu ljetnu stanku, što je bila i prilika da se svedu računi dosadašnjeg rada zastupnika i zastupnica. Kada je riječ o aktivnosti zastupnika, najviše se za riječ javljao Mostov Miro Bulj, dok se najmanje javljao HDZ-ov Vinko Zulim. Dotični je od konstituiranja prošlog ljeta do danas imao potrebu progovoriti u saboru točno nula puta.

Zulimu je započeo mandat 22. srpnja 2020., i to kao zamjeni za zastupnika Luku Brčića, te je član Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu, kao i Odbora za obitelj, mlade i sport. 

Jedina stvar koju je Zulim dosad rekao u saboru bila je “prisežem”, kada je postao zastupnik.

Verbalni napad na Katarinu Peović

Mediji su ga u svojstvu saborskog zastupnika zapazili samo zbog verbalnog napada na zastupnicu Radničke fronte Katarinu Peović, koji se odigrao u saborskom kafiću

“U pauzi u Saboru verbalno me napao HDZ-ov zastupnik Vinko Zulim bezumno urlajući da su mi pretci bili koljači. Pokušali smo ga zamoliti da nas ostavi na miru ali ni to nije pomoglo dok ga njegovi nisu odvukli iz kafića”, napisala je Peović na svom Twitteru 22. srpnja 2020., istog dana kada je Zulimu započeo saborski mandat.

Osim što se u saboru javlja samo ako treba vrijeđati neistomišljenike izvan plenuma, HDZ-ovac Zulim je javnosti najpoznatiji po svom velikom apetitu. 

Foto: hr-vjesnik

Zulimov veliki apetit

Index je već pisao da je Zulim, kao načelnik Općine Seget, na reprezentaciju – tj. na hranu i piće na trošak proračuna – 2018. godine potrošio 171.142,19 kuna. Dnevno je katkad trošio više tisuća kuna, a najveći iznos zabilježen je 13. ožujka, kada je Zulim, prema službenim podacima Općine Seget, na reprezentaciju u restoranima spiskao 6952 kune.

U ožujku 2018. godine Zulimov je apetit rušio rekorde – u njemu je po restoranima i dućanima za reprezentaciju spiskao 29.304 kune. U travnju 25.201,26 kuna, a u siječnju 20.679 kuna. Na kraju godine je lako došao do 171 tisuće kuna.

Index optužio da je “nehrvatski” portal

Zulim je na čelu Općine Seget od početka devedesetih, a sada je nagrađen i saborskim mandatom. Na prošloljetnim parlamentarnim izborima Zulim je bio na dvanaestom mjestu HDZ-ove liste u 9. izbornoj jedinici.

Kada je Zulima svojedobno nazvao novinar Indexa Vladimir Matijanić i tražio komentar u vezi s visokim iznosima koje kao načelnik Segeta troši na reprezentaciju, Zulim se obrušio na Index.

“Nemam minutu vremena. A pogotovo za vas. A pogotovo za vas s Indexa. Jer smatram da ne pišete neobjektivno, neistinito, je li snimate, snimajte (nešto nerazumljivo), znači neistinito, nehrvatski, nevjerski, a to su moji predznaci i s takvima nemam posla, takvima ne dajem odgovore. Jel vam jasno?” vikao je Zulim.

Plenković ga unatoč skandalu stavio na listu HDZ-a za sabor

Nakon toga je ubrzo prekinuo vezu, a tijekom drugog poziva od Indexa je tražio “da ga se ne uznemirava”, iako smo ga zvali na njegovo radno mjesto u radnom vremenu u povodu teme koja itekako ima veze s njegovim upravljanjem Općinom Seget.

Ništa od toga nije naštetilo Zulimu kod Andreja Plenkovića, koji ga je stavio na listu HDZ-a za sabor. Sada Zulim u saboru funkcionira po principu “sjedi drvo na drvo”, za što prima plaću od svih građana RH.

Kako je saborski zastupnik Zulim neutaživo gladan i uvijek punih usta nije ni čudo da se nije javio za riječ u saboru. Ipak je nepristojno govoriti punih usta.

Izvor: https://www.index.hr/vijesti/clanak/hdzovac-poznat-po-zderanju-na-nas-racun-je-najljeniji-saborski-zastupnik/2290764.aspx?index_ref=read_more_d

Autor: M.M.