Izvor slike: Zavoljna.hr / SoundCloud (uređenje slike HR-vjesnik)

HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Milinković na svečanoj sjednici Grada Otoka nagrađen je plakatom za izgradnju vodovodnih građevina, a nagrada mu je dodijeljena pred izaslanikom premijera Andreja Plenkovića – Marijom Banožićem, uz kojega je u Otoku nazočio ondašnji počasni građanin HDZ-ov Vladimir Šeks.

Priznanje je Milinkoviću uručio otočki gradonačelnik Josip Šarić koji bi uskoro trebao uskočiti u saborske klupe.

Da podsjetimo, bila bi to jedna idilična i posve beznačajna priča da se Milinković prije nekoliko mjeseci nije našao u središtu pažnje javnosti i to zbog optužbi da je kao rukovodeća osoba u Vinkovačkom vodovodu svjestan zdravstvene neispravnosti vode zbog povećane koncentracija arsena dopustio opskrbu kućanstava u vinkovačkom kraju tom vodom sumnjive kvalitete.

O problematici s vodom progovorila je za RTL-ovu potragu Mirijam Bešlić iz Kometinaca koja je dala uzorak svoje kose na analizu da bi se ustanovilo kako je koncentracija arsena u njoj bila trostruko veća od dopuštene razine. U ovoj se emisiji tada se oglasio i Krunoslav Capak navodeći da je voda s arsenom koja se distribuirala na vinkovačkom području nepreporučiva za piće.

Inače, i u optužnici vukovarskog Općinskog državnog odvjetništva stoji da je Milinković prvookrivljenik u slučaju u sklopu kojega je vodio Vinkovački vodovod u periodu u kojem se pet godina građanima njegova kraja isporučivala voda opasna po zdravlje.

AUTOR: Dnevno.hr