Izvor slike: Ivica Galović/PIXSELL

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege, podnijet će ostavku na mjesto zastupnika u saboru, neslužbeno saznaje Telegram

Ostavka HDZ-ovog gradonačelnika stiže nakon što se našao se u središtu jako nezgodne afere.

Uskok, naime, ima tajnu snimku razgovora u trajanju od oko dva sata iz koje se jasno čuje kako čelnici Grada Požege, gradonačelnik Darko Puljašić (odnedavno i zastupnik HDZ-a u saboru) te njegov zamjenik Mario Pilon, govore direktoru gradske tvrtke Komunalac Josipu Vitezu s kim mora sklopiti poslove na energetskoj obnovi višestambenih zgrada u Požegi.

Snimka, čije je dijelove objavio Telegram, traje dosta dugo i u njoj je jako puno stvari koje bi mogle ozbiljno kompromitirati istaknutog HDZ-ovca Puljašića.

Razgovori su se, kako izgleda, zbili prije godinu dana – prvi razgovor održan je 7., a drugi 14. siječnja u uredima zamjenika gradonačelnika Pilona i gradonačelnika Puljašića.

Uskok je navodno već na proljeće imao snimku.

Premijer Andrej Plenković komentirao je aferu koju je otkrio Telegram.

“Gradonačelnik Požege podnio je ostavku na svoj mandat u Saboru, a mi nismo mogli znati za te događaje, bez obzira na istančane radare. Podržavamo sve nadležne institucije da to sve rasvijetle. Onaj tko je odgovoran, neka odgovara”, rekao je Plenković, a na pitanje hoće li biti izbačen iz HDZ-a, odgovorio je da je to u nadležnosti županijske organizacije.

AUTOR: Index.hr