Izvor slike: Večernji list (screenshot)

Ljiljana Zmijanović u utorak je Glavno tajništvo HDZ-a obavijestila o istupanju iz stranke i zatražila da je se briše s popisa članova HDZ-a. Riječ je o doktorici znanosti sa statusom hrvatske braniteljice koja već godinu i pol dana vodi sudski spor zbog, kako smatra, nepoštivanja prava prvenstva pri zapošljavanju hrvatskih branitelja iz domovinskog rata, jer je na natječaju za ravnatelja NP Krka, na koji se prijavila (u prosincu 2018.) izabrana druga kandidatkinja (Nella Slavica), u odnosu na koju, tvrdi, ima neusporedivo bolje stručne reference, a uz to i status braniteljice, javlja Tris portal.

“Sudjelovala sam u osnivanju HDZ-a i bila članom bez prekida 30 godina. Posve jasno izričem mišljenje da veliki dio članstva predstavlja istinske i čestite promicatelje vrednota koje su tek paradigmatski ispisane u načelima i raznim sintagmama. Poznat je moj životopis, s ispisanih 482 dana borbenog sektora elitnog vojnika izvidnika u Domovinskom ratu, ronioca, pilota, doktora društvenih znanosti polja ekonomije, dobitnice više međunarodnih nagrada i priznanja za rad u struci, sudionice znanstvenih ekspedicija, ekoloških programa…osobe koja je jedino i isključivo svoju karijeru kao znanstvenika i stručnjaka gradila uz pomoć svoje obitelji i znanstvenih autoriteta”, navodi u obrazloženju svoje odluke o istupanju iz članstva HDZ-a Ljiljana Zmijanović.

Smatra da sadašnje vodstvo stranke ne zaslužuje njezino povjerenje, i da u toj stranci koja permanentno ignorira njezine kritičke stavove, kao slobodoumna osoba nema što raditi. Osim toga, ističe, ne vidi načina da se bilo što u budućnosti kvalitativno promijeni “u primjeni formalnih načelnih paradigmi stranke”, piše Teleskop.

AUTOR: Dnevno.hr