OD 15. studenog nova epidemiološka pravila vrijede i u saboru, neće se primjenjivati samo na službenike koji rade i posjetitelje, nego i na zastupnike. U sabor neće moći ući zastupnici koji nemaju covid-potvrdu niti se žele testirati kako bi dokazali da su negativni.

Iako se većina zastupnika cijepila ili je preboljela koronu, ima ih koji ne spadaju niti u jednu od te dvije kategorije, a odbijaju se i testirati.

Odnosi se to i na Zlatka Hasanbegovića, zastupnika Domovinskog pokreta. On nije mogao vjerovati da od 15. studenog više neće moći slobodno ulaziti u sabor. Capak o uvođenju covid-potvrda u državne institucije od 15. studenog.

“To je nemoguće. Čak i da su sami zastupnici donijeli dvotrećinskom većinom takvu odluku, ona bi bila rubna, a da nam se brani dolaziti u sabor temeljem administrativne odluke nekakvog Stožera, potpuno je neprihvatljivo.

Netko će sigurno podnijeti ustavnu tužbu zbog toga pa će se očitovati Ustavni sud. Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u sabor. Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju”, rekao je Hasanbegović .