Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Domovinski pokret predložio je Zlatka Hasanbegovića za potpredsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Hasanbegović se, možda se sjećate, zalagao upravo za smanjenje njihovih prava. Vodstvo tog Odbora, inače, tradicionalno pripada predstavnicima manjina i vodio ga je Milorad Pupovac.

Hasanbegovića je kontaktirao Jutarnji list i upitao ga kako će se netko tko se javno zalagao za ukidanje manjinske izborne liste, kao i ukidanje istospolnog partnerstva, sad boriti za zaštitu ljudskih prava i prava nacionalnih manjina?

Hasanbegović sada tvrdi kako je on sam inzistirao na ovom Odboru jer mora imati “nekakvu zanimaciju naredne četiri godine” te da se dvoumio između Odbora za ravnopravnost spolova i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

“Što je tu čudno? Ja sam korifej ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, bio i ostao. Zanima me redistribucija novca poreznih obveznika, ono što Josipović naziva etnobiznisom”, odgovorio je Hasanbegović novinarki Jutarnjeg lista.

AUTOR: Telegram