Izvor slike: Slobodna Dalmacija (screenshot)

Iznos donacija u akciji “Dišimo kao jedno” koju organiziraju Hajduk i Humanitarni klub navijača Hajduka “Bilo srce” jutros je prije podne premašio 420 tisuća kuna.

Vidljivo je to bilo na brojaču koji je splitski klub stavio na svojoj službenoj internetskoj stranici. A pridoda li se toj brojci i iznos od 170 tisuća kuna koliko je još ranije u prethodnoj akciji Hajduk, njegovi igrači, treneri i zaposlenici prikupio za kupnju sterilizatora za KBC Split, cifra premašuje pola milijuna kuna.

Ukupno smo dakle u te dvije humanitarne akcije “bijelih” jutros u prijepodnevnim satima bili na brojci od preko 600.000 kuna, iznosu koji se povećavao iz sata u sat. Brojač je u tim trenucima bio na 420.503,18 kuna. Među donatorima su i mnogi bivši prvotimci Hajduka koji sada igraju u inozemstvu, a žele pomoći KBC-u Split.

Nakon što već ranije akciji uključio Danijel Subašić, donirali su i Mario Pašalić iz koronavirusom teško pogođene Italije odnosno Bergama, Nikola Vlašić, Mario Maloča, Zoran Nižić… Neki su bivši igrači poput Lovre i Nikole Kalinića, Tomislava Ercega… i prije ove akcije donirali KBC Split.

Planirano je da se u “Dišimo kao jedno” akciji prikupljeni novac iskoristi za opremanje intenzivne njege Zavoda za ortopediju i traumatologiju KBC-a Split koja služi za skrb najtežih bolesnika zaraženih koronavirusom. Hajduk je u akciju pozvao sve svoje navijače, veterane, sponzore i sve ljude širokog srca koji su u mogućnosti da se uključe.

Žiro račun akcije:

KORISNIK: HNK Hajduk š.d.d.
IBAN: HR9124070001500328067
SWIFT: OTPVHR2X
Model: 00
Poziv na broj: 00
Opis: Humanitarna akcija