Noćas je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca.

Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Karlovac, u smjeru Dubrovnika te između čvorova Jastrebarsko i Lučko u smjeru Zagreba, javio je HAK.

Foto : Screenshot

– Na odmorište Desinec u smjeru mora ide kolona policijskih vozila. Koliko vidim ima i preko 4 kola hitne te jedno 6 policijskih kombija. Marica i policijski auti svako malo pristižu – javlja drugi. Iz policije nisu htjeli otkriti o čemu je riječ, prenosi Večernji list

– Možemo samo reći da je u tijeku postupanje i biti ćete o svemu obaviješteni – rekli su iz PU zagrebačke. Po svemu sudeći, došlo je do okršaja navijača Hajduka s policijom. Navijači su se vraćali s utakmice u Zagrebu i kako piše Gol.hr na odmorištu Desinec je došlo do žestoke tučnjave Torcide s policijom.

Foto : Screenshot

Navodno su se čuli i pucnjevi, a na obje strane ima nekoliko ozlijeđenih. Inače, Torcida se večeras nije pojavila na južnoj tribini Maksimira u derbiju Dinama i Hajduka (3:1). Navijači Hajduka bili su ispred stadiona, no Dinamo im je zabranio unošenje transparenata i još nekih navijačkih stadiona. Navijači Hajduka zbog toga su odlučili da neće biti na derbiju.

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je sudjelovalo više stotina osoba. Kako piše policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Desetak policajaca je ozlijeđeno.

Autor : redakcija hr -vjesnik