Izvor slike: Twitter

“Ni u kojem slučaju nećemo podcijeniti Hajduk, imamo maksimalan respekt za klub, navijače i cijelu povijest, ali naravno da želimo stvarati i vlastitu povijest. Nemamo što kriti, želimo pobijediti!”

Ova izjava koju je trener Gorice Valdas Dambrauskas dao prije utakmice na prvu se čini kao sasvim normalna i fer izjava, ali ona u sebi krije nešto puno više.

Slavni splitski klub, koji 15 godina ne može do naslova prvaka, nalazi se u stanju da na kultnom Poljudu dočekuje Goricu koja najavljuje da ga nema namjeru podcijeniti. Konačni rezultat 2:4 dokazao je da Dambrauskasova izjava nije služila za nabrijavanje atmosfere, izazivanje medijskog interesa ni provociranje suparnika. Ta izjava je Hajdukova tužna, surova i strašna realnost.

Nakon 14 kola Hajduk zaostaje rekordnih 16 bodova za Dinamom. Za klub s Poljuda još strašnija je činjenica da Hajduk kasni 16 bodova za Osijekom na drugom mjestu (uz dvije utakmice manje), dok istovremeno ima samo osam bodova više od zadnjeplasirane Istre uz dvije utakmice više.

Za Goricom koja drži posljednju europsku poziciju Hajduk kasni 12 bodova. Prevedeno – nakon 45% odigranog prvenstva Hajduk je bliži ispadanju nego plasmanu u Europu.

Hajduk je izgubio u tri utakmice zaredom, u kojima je primio ukupno deset golova. Rijeci su za dva gola trebala dva udarca u okvir. Varaždinu je za četiri gola trebalo osam udaraca u okvir gola, a Gorici je za isti učinak bilo dovoljno samo pet šuteva. Hajduk je deset golova primio iz ukupno 15 udaraca u svoj okvir i ta činjenica dobro oslikava stanje u kojem se trenutno nalazi Hajduk.

AUTOR: Index.hr