Izvor slike: Večernji.hr (screenshot)

Gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić (SDP) izabran je za predsjednika saborskog Odbora za pravosuđe.

Novi saborski zastupnik postao je član još tri saborska odbora: Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Odbora za lokalnu i područnu samoupravu te Odbora za predstavke i pritužbe.

Jakšić je završio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ima visoku stručnu spremu – diplomirani ekonomist, stoga nije baš jasno kakve kompetencije posjeduje u pravosuđu to jest sudstvu i odvjetništvu, osim možda podatka da je prije političke karijere bio sudac, ali onaj nogometni u nižim ligama.

U Koprivnici i SDP-u ga preferiraju kao dobrog, možda i najboljeg političkog učenika struje koju predvodi Zvonimir Mršić, koji ga je doslovno učio političkom zanatu tako da je već unazad nekoliko godina dobro „premazan svim mastima“.

Potpredsjednik Jakšiću u Odboru za pravosuđe je Krunoslav Katičić (HDZ) koji je diplomirani pravnik, a članovi Odbora su Benčić Sandra, Bošnjaković Dražen, Celjak Ivan, Grbin Peđa, Grmoja Nikola, Habijan Damir, Jelkovac Marija, Lekaj Prljaskaj Ermina, Lukačić Ljubica, Nađ Vesna, Vukovac Ružica.

AUTOR: HR-vjesnik